Waarom de kleur van de zwemkleding van je kind ontzettend belangrijk is

Waarom de kleur van de zwemkleding van je kind ontzettend belangrijk is
  • in Kinderen
  • 2
  • 1124
  • 25/04/2023

Uit een recent Amerikaans onderzoek is gebleken dat de kleur van de zwemkleding van je kleintje een belangrijk ding is voor jullie dagje strand. Wist jij bijvoorbeeld dat blauw eigenlijk helemaal geen goede kleur is?

Nu de zomer steeds dichterbij komt, is het tijd om na te denken over de waterveiligheid van je uk. Zwembaden, stranddagjes, zwemlessen en toezicht houden, spelen allemaal een belangrijke rol bij het beschermen van je kind, maar sinds kort horen modekeuzes daar dus ook bij.

Extra aandacht

ALIVE Solutions Inc., een bedrijf dat gespecialiseerd is in veiligheid in het water, dringt er bij ouders op aan om dit jaar wat extra aandacht te besteden aan de aanschaf van zwemkleding voor hun kleintje. Naast een fashion statement, maakt de kleur en het patroon van je kind een groot verschil in hun zichtbaarheid tijdens het spelen in het zwembad of het strand.

Onderzoekers

Onderzoekers hebben onlangs verschillende kleuren en patronen van zwemkleding op de proef gesteld om hun zichtbaarheid in zowel zwembaden als open water te zien. Dit is wat ze hebben gevonden:

Neonkleuren

Neonkleuren bieden de ultieme zichtbaarheid. Net zoals een veiligheidsvest je kan beschermen tijdens het hardlopen of fietsen aan de kant van de weg, waren neonkleuren, waaronder fel oranje, geel en groen, cruciaal om een kind onder water te spotten. Neonoranje presteerde het beste in alle categorieën.

Contrast

Contrast is belangrijk, want bepaalde kleuren komen op bepaalde plaatsen beter naar voren. Neem bijvoorbeeld donkerblauw of burgundy. Deze kleuren zie je goed op het strand of zwembadbodem, maar in het water is dit een ander geval. De aanwezigheid van zeewier, vuil en zand laten deze kleuren verdwijnen en daardoor word je kind niet goed zichtbaar in het water.

Neonroze

Hoewel neonroze voor een goed zichtbaar kleuraccent zorgde in zwembadomgevingen, verdween het sneller in open watergebieden zoals de zee of een meer.

Wit en lichtblauw

Wit en lichtblauw zijn moeilijk te zien. Vooral in zwembaden met een lichte bodem gaan deze tinten gemakkelijk op in hun omgeving en camoufleren kleine zwemmers.

Patronen

De studie keek ook naar patronen en stelde vast dat kleine patronen in een zwembadomgeving weinig effect hadden op de zichtbaarheid, maar dat grote donkere patronen vaak de zichtbaarheid verminderden.

Conclusie

De conclusie is dus: koop voor je kind een felle bikini en houd rekening met de aanwezige water recreaties op de camping of bij het hotel. Misschien is er wel geen strand, maar wel een zwembad, of andersom!

Welke kleur heeft de zwemkleding van jouw kleine?

Lees ook:

5 redenen waarom je lekker je bikini aan moet trekken
Dít is de grootste misvatting van ouders als kind kopje onder gaat

Bron: thebump

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


  • Lady-Whistledown

    Ik denk niet dat mijn zoons een bikini aan willen.

  • Nog-even!

    Disclaimer bij de foto: laat je kinderen geen drijfmiddelen dragen bij zee.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50