Broertje/zusje bij je bevalling? Dít zijn jullie reacties

Broertje/zusje bij je bevalling? Dít zijn jullie reacties

Moet een bevalling een gezinsgebeuren worden en mogen daarom ook je oudere kinderen aanwezig zijn bij je bevalling? We deden een oproep en kregen massaal reacties. De mooiste reacties hebben we uitgelicht.

Actrice Hilary Duff was maar wat blij dat haar 9-jarige zoon aanwezig was bij de bevalling van zijn zusje. Maar hoe denken jullie daarover?

Jullie reacties

Anoniem: “Toen mijn jongste broertje en later mijn zusjes geboren werden mochten wij van mijn ouders erbij zijn. We waren toen 6, 8 en 11. Heb al die keren het als heel bijzonder en mooi ervaren. Bij mijn jongste zusje zijn we er allemaal bij geweest. Ook mijn broertjes en zusje hebben het zo ervaren. Het heeft hier binnen de familie niet als anticonceptie gewerkt ;). We waren juist aardig voorbereid door deze ervaring toen we zelf kinderen kregen.”

Marly: “Als jij je er fijner bij voelt en je kindje voelt zich oké, dan is dat oké. Maarrrr.. zorg dat er iemand in de buurt is die het kind op kan vangen mocht dat door wat voor reden dan ook nodig zijn. Je weet niet in the heat of the moment hoe dingen gaan of hoe mensen reageren. Maar als iedereen er oké mee is dan is het zo'n fijne start als gezin!”

Melissa: “Ja natuurlijk in drie keer: nu niet, dan niet, nooit niet. Hoe ontstaan er trauma’s wie wil zijn moeders fluf nou zien die zich heeft uitgerekt tot formaat : meloen…”

Wendy: “Als er een kind, zelfs een grote puber, bij mijn eerste bevalling was, dan was dat een anticonceptie campagne geweest voor het leven. Alles wat fout kon gaan, ging fout. De hoeveelheid bloed en paniek was traumatisch geweest voor een kind van elke leeftijd. En dat weet je niet van tevoren. Dus nee .. ik denk niet dat dat een geschikte plek is voor een kind om bij te zijn. Ook geen groot kind.”

Yessica: “Ons zoontje kwam nog een kus geven 20 minuten voordat zijn zusje is geboren toen hij opgehaald werd door oma. Ik lag echt VOL in de weeën en vond die kus meer dan genoeg aanwezigheid.”

Colinda: “Mijn dochter van 12 was op haar eigen verzoek (ik heb nog wat tegengestribbeld) bij de geboorte van haar broertje. Achteraf een mooie herinnering. Alles zat mee...ze had voorjaarsvakantie en het was een inleiding dus ze kreeg toch haar zin!”

Margreet: “Ja absoluut! Mijn oudste vond het fantastisch om bij de geboorte van zijn twee broertjes te zijn. En ik vond het heerlijk dat hij erbij was.”

M.J.: “Het is geen kwestie van mogen, het is een kwestie van gevoel. Als je daarvoor kiest prima, zo niet, ook goed. Zelf zou ik ervoor kiezen het niet te doen.”

Avalon: “Ja! Mijn dochter toen 5 jaar en vroeg hier zelfs om: ‘Mama hoe worden baby’s geboren?’ Ik ‘Uhm.. nou dat vertel ik je wel als je groot bent.’ ‘Nou, ik zie het wel als m’n zusje geboren wordt.’ IK SCHROK.. Besproken met VK en uiteindelijk besloten om haar erbij te laten. Mijn schoonzus was bij haar op de gang zodat ze niet alle weeën meemaakte en toen het bijna zover was kwam onze dochter erbij en stond ze samen met oma naast mijn hoofd. Samen met haar vader knipte ze de navelstreng door.. Megatrots en nu 5 jaar later weet ze er niks meer van hahaha.”

Frouktje: “Mijn zoon is 12, toen mijn bevalling was begonnen zei mijn zoon, okeee tijd om naar opa te gaan. Succes mam.”

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • hjdv

    Ik heb vijf bevallingen gehad, maar ik ben heel blij dat er nooit een van de kinderen bij is geweest. Drie van de vijf keer een flinke fluxus waarvan twee keer naar de OK. Je weet nooit van te voren hoe een bevalling verlopen gaat, ik zou er nooit voor kiezen. Teveel voor mee gemaakt denk ik.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50