Britt: 'Ik had niet zonder de hulp van opa's en oma's gekund’

Britt:
  • in Moeder
  • 0
  • 667
  • 04/06/2023

Als hardwerkende single moeder is het behoorlijk aanpoten. Britt is dan ook superblij met de hulp van alle opa's en oma's. ‘Ik zou echt niet weten hoe ik het zonder hulp zou moeten doen.'

“Ik ben sinds een paar jaar weduwe met twee jonge kinderen. We hebben een ontzettend moeilijke tijd gehad. Na het overlijden van mijn vriend had ik het liefst onder de deken willen kruipen en er voor altijd willen blijven, maar met twee hummels van toen twee en vier was dat natuurlijk lastig en een non option. Ik moest door voor mijn kinderen die echt mijn redding zijn geweest. Maar zonder de hulp van mijn de opa's en de oma's had ik het echt niet kunnen bolwerken.”

Even opladen

“De kids zijn helemaal gek op hun opa's en oma's en het is dus gelukkig ook geen probleem als ze een nachtje daar moeten logeren. Want soms heb ik echt even tijd voor mezelf nodig om even op adem te komen, om op te laden. Ik werk nu vier dagen in de week en met twee kleine kinderen is dat behoorlijk hands on. Ik heb soms het gevoel dat ik mezelf voorbijloop. Gelukkig zien mijn ouders en schoonouders goed in wanneer het mij allemaal te veel wordt en nemen ze dan zonder morren de zorg van hun kleinkids even op zich. Dat is zó ontzettend fijn! Het geeft je echt het gevoel dat je het niet helemaal in je eentje hoeft te doen.”

Onafhankelijk willen zijn

“Toch wil ik er geen misbruik van maken, want tja, ik moet ook wel op eigen benen kunnen staan en het grotendeels alleen doen, vind ik van mezelf. Ik heb toch wel een beetje de drang om de zelfstandige, onafhankelijk vrouw te willen zijn. Maar ik moet toegeven dat dat nu soms nog te zwaar is.”

Kindvrij

“Op de dagen dat ik dan even 'kindvrij ben', vind ik het heerlijk om de duinen of het bos in te gaan en dan heel hard te gillen. Heerlijk is dat, even je frustraties laten gaan. Maar de kinderen moeten ook weer niet te lang weg zijn, want dan mis ik ze weer enorm."

Fitte oma's en opa's

“Als ze dan weer worden thuisgebracht, kan ik er weer voor een poosje tegenaan. Ik realiseer me dat ik echt geluk heb dat ik gezonde ouders en schoonouders heb die nog fit genoeg zijn om me te helpen. Ik ben ze ook zo dankbaar. Ik zou niet weten hoe het ik het zonder hun hulp allemaal moet doen. Door af en toe met ze een leuk uitje te maken op mijn kosten en heel vaak een bloemetje te geven, hoop ik dat ze zien hoe dankbaar ik ben.”

Lees ook:

7 manieren waarop je ouders veranderen als ze opa en oma worden
Grenzen aangeven bij opa en oma betekent niet dat je ondankbaar bent

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50