7 manieren waarop je ouders veranderen als ze opa en oma worden

7 manieren waarop je ouders veranderen als ze opa en oma worden
  • in Baby
  • 0
  • 2153
  • 16/09/2022

Als je een baby krijgt, verandert er veel in je leven, maar ook in dat van je ouders. Ineens zie je hen op een andere manier en zij moeten eraan wennen dat hun eigen kind nu een kind heeft. Op deze 7 manieren veranderen je ouders als ze een kleinkind krijgen:

1 Jij lijkt niet meer de belangrijkste persoon in het leven van je ouders. Als ze op bezoek komen, lopen ze direct naar je baby, hun kleinkind. Nadat ze die uitgebreid hebben begroet en geknuffeld, komen ze hopelijk nog even naar jou voor een snelle kus. En dan weer snel naar hun nieuwe lieveling. Begrijpelijk, want die kleine is ineens ook de belangrijkste persoon in jouw leven.

2 Ineens zie je je ouders ook veel vaker. ‘We waren toevallig in de buurt’. Ze willen geen moment met de baby missen. Als ze verzuchten dat het zo snel gaat en dat je van elk moment moet genieten, denken ze waarschijnlijk even met heimwee terug aan jouw jeugd en hoe die voorbij gevlogen is.

3 Je ouders lijken ineens vergroeid met hun camera. Van elk nieuw gezichtje dat je baby trekt, elk kledingsetje dat voor het eerst gedragen wordt en elk bijzondere, of gewone momentje, staan ze als paparazzi vanuit elke hoek foto’s te schieten.

4 Cadeautjes. Je ouders blijven ze maar aanslepen. Zijn dit de mensen bij wie jij als kind weken moest zeuren om een barbiepop of een stoere sweater? Je kind krijgt bij elk bezoek nieuw speelgoed en nieuwe kleertjes. Speeltjes die lawaai maken, zijn extra populair. Wraak voor de pratende pop, of dat mini-drumstel dat jij als kind dagelijks gebruikte?

5 Je ouders waren best streng, vond jij als kind misschien. Als grootouders zijn ze dat totaal niet. Consequent opvoeden is iets voor de nieuwbakken ouders. Opa en oma zijn er vooral voor het verwennen. Altijd netjes in het wiegje slapen? Maar de kleine lag net zo lekker op opa’s buik!

6 Jouw ouders hebben al een of meer kinderen grootgebracht. Jij bent het voorbeeld dat ze dat best goed hebben gedaan. Al zijn hun opvoedmethodes misschien wat verouderd, ze werken. Hun ervaring maakt je ouders veel meer ontspannen dan jij in de verzorging van de aanwinst in de familie.

7 Je ouders zijn ook veel meer ontspannen dan jij, omdat ze niet uitgeput zijn. Ze mogen genieten van de baby, maar slapen ’s nachts lekker rustig door. Hun wereld staat niet op zijn kop. Waarom maak je er geen gebruik van? Vraag ze een paar uurtjes op te passen, zodat jij lekker even kunt bijkomen.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50