Borstvoeding geven in het openbaar: hoe pak je dat aan?

Borstvoeding geven in het openbaar: hoe pak je dat aan?
  • in Overig
  • 0
  • 3231
  • 28/02/2018

De een heeft er geen probleem mee en doet zo huppetee haar shirt omhoog om haar kind te voeden, de ander voelt zich ietwat ongemakkelijk en probeert het wat meer uit het zicht te doen of liever helemaal niet waar anderen bij zijn. Borstvoeding geven in het openbaar: hoe pak je dat aan?

In het begin moest ik er wel even aan wennen om borstvoeding in het openbaar te geven. Het liefst deed ik het in de veiligheid van mijn eigen huis, maar goed: als je kind behoefte heeft aan voeding dan geef je dat, ook al is dat niet thuis.

Maar ja, wat als ‘ie ineens je tepel loslaat en de boel is voor iedereen te zien? En wat als je borsten op knappen staan en de melk spuit alle kanten op voordat je je kind hebt aangelegd? Het zijn typische dingen die je vast gaan overkomen als je borstvoeding geeft in het openbaar, maar hier zijn wat tips om ze te voorkomen.

Lees ook:
Welk type baby geef jij de borst?

Tips

1. Oefenen, oefenen, oefenen

Oefen zo veel mogelijk thuis. Ga voor een spiegel staan en probeer verschillende posities uit om erachter te komen wat voor jou het beste aanvoelt.

2. Doek

Ben je van plan om bijvoorbeeld een doek te gebruiken om het borstvoeden wat te bedekken, oefen thuis hoe je dit het beste kunt doen. Kijk waar je bijvoorbeeld de doek kunt vastmaken zodat het niet per ongeluk weg glijdt. Duw de doek bijvoorbeeld onder je bh-bandje om de boel op zijn plek te houden.

3. Verschillende plekken

Soms wordt aangeraden om je baby op dezelfde plek borstvoeding te geven, maar als je dan ineens op een andere plek borstvoeding gaat geven, kan dat wat voor onrust bij je baby veroorzaken, want reken maar dat die even nieuwsgierig om zich heen kijkt, waardoor het moeilijker wordt om aan te leggen.

Dus varieer thuis met de plekken waar je borstvoeding geeft. Probeer verschillende soorten stoelen uit: met armleuningen, zonder armleuningen. Of ga eens op de grond zitten!

4. In bijzijn van anderen

Oefen eens in het bijzijn van anderen, bijvoorbeeld een goede vriendin, of andere nieuwbakken moeders. Zo kun je een beetje je zelfvertrouwen opbouwen bij het geven van borstvoeding in het bijzijn van anderen en wordt de stap naar het geven van borstvoeding tussen vreemden iets kleiner.

Lees ook:
12 dingen die altijd gebeuren tijdens borstvoeding

5. Lichaampje naar je toe gedraaid

Zorg dat je het lichaam van je baby naar je toe richt als je borstvoeding in het openbaar geeft. Zo kun je voorkomen dat je kindje plotseling wordt afgeleid, de boel loslaat waardoor je borst voor iedereen zichtbaar wordt.

6. Steun van anderen

Neem iemand mee als je voor het eerst borstvoeding in het openbaar geeft. Zo kun je zelf een beetje worden afgeleid en let je niet constant op jezelf en je kind als je aan het voeden bent. Of ga eens naar een mamacafé, waar moeders elkaar kunnen ontmoeten en het de gewoonste zaak is om borstvoeding in het openbaar te geven.

Heb jij nog tips voor het geven van borstvoeding in het openbaar?

Bron: Mumsnet.com

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50