Bijzonder: vrouw met twee baarmoeders draagt tegelijkertijd in beide een kindje

Bijzonder: vrouw met twee baarmoeders draagt tegelijkertijd in beide een kindje

Dit kun je wel een medisch wonder noemen. Jennifer Ashwood kwam er pas tijdens een tweede zwangerschap achter dat ze een tweede baarmoeder heeft. En wat zo bijzonder was: in beide baarmoeders zat een kindje!

Jennifer, moeder van een 8-jarige dochter Millie, was weer zwanger geworden. Ze kreeg het blijde nieuws dat ze in verwachting is van een tweeling. Dat is natuurlijk al heel speciaal, maar wat de zwangerschap nog bijzonderder maakte was dat elk kindje in een aparte baarmoeder zat: Jennifer bleek twee baarmoeders te hebben! Het hebben van twee baarmoeders komt voor bij een op de 500 miljoen vrouwen.

Lees ook:
11 slimme parenting hacks en tips voor ouders met een tweeling

Twee baarmoeders

De vrouwen die dit bijzondere fenomeen hebben, worden meestal zwanger in slechts een baarmoeder, maar dat was bij Jennifer nu dus niet het geval. Pas bij de 20 weken echo kwam ze erachter dat er in elke baarmoeder een kindje bleek te zitten.

Het hebben van twee baarmoeders tijdens een zwangerschap zorgt niet voor hele grote problemen. Alleen de kans op een miskraam of een vroeggeboorte is iets groter.

'Je denkt je lichaam te kennen'

Na een zwangerschap van 34 weken, kwam de tweeling via een keizersnede ter wereld: een jongetje, genaamd Piran en een meisje die de naam Poppy kreeg. Omdat de tweeling geelzucht had, mochten pas na twee weken het ziekenhuis verlaten.

Jennifer: “Om twee baarmoeders te hebben is al zeer zeldzaam, maar om een eitje in beide baarmoeders te hebben en dat deze worden bevrucht, dat is een wonder. Je denkt dat je je lichaam kent, maar dan blijkt dat toch niet zo te zijn”, vertelt ze aan de DailyMail.

Drukte

“Het is nu heel erg druk thuis, we krijgen niet veel slaap, maar ik denk dat we niet zo veel plezier hadden gehad als we er eentje hadden gehad. Je krijgt nu twee keer zoveel knuffels en twee keer zoveel liefde.”

“Millie raakt er langzamerhand aan gewend. Toen we haar vertelden dat we een tweeling kregen, zei ze dat ze er maar eentje wilde, maar ze vindt het steeds leuker worden.”

Chantal is voormalig online redacteur bij BabyBytes.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009).

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50