11 slimme parenting hacks voor ouders van een tweeling

11 slimme parenting hacks voor ouders van een tweeling

Een tweeling: twee keer zoveel plezier! Maar ook twee keer zoveel drukte én twee keer zoveel chaos. Dit betekent dat elke handige tip welkom is, toch? Speciaal voor tweelingmoeders (en -vaders): 11 slimme parenting hacks!

1. Zet de bedjes van de tweeling slim en strategisch neer

Als je de bedjes neerzet in de slaapkamer, zorg dan dat bedjes ver weg uit elkaar staan óf zet ze direct tegen elkaar aan zonder ruimte ertussen. Zodra ze namelijk leren hoe ze uit hun bedje moeten klimmen, zullen ze bij de ander erin proberen te klimmen. Zodra er een klein stuk ruimte tussen de bedjes staat, kunnen ze daar tussen vallen of vast blijven haken.

2. Gebruik een wasmand tijdens het badderen

Een tweeling in bad is een stressvolle bezigheid als je ze beiden in de gaten moet houden. Zet daarom een lage wasmand in bad waar ze allebei tegelijk in kunnen zodat ze dicht bij elkaar blijven en jij iets meer je handen vrij hebt.

3. Voed ze tegelijkertijd

Kijk, als de een geen honger heeft en de ander wel, wordt het een lastige zaak. Maar zodra het kan: voed ze op hetzelfde moment met een dubbel voedingskussen. Anders ben je écht de hele dag aan het voeden, voeden, voeden.

4. Navels vergelijken

Met een tweeling is het een tricky business om ze goed uit elkaar te houden. Aangezien een navel een litteken is en elk litteken er anders uitziet, is de kans groot dat ze verschillende navels hebben. Dé manier om ze uit elkaar te houden.

5. Tweelingrompertjes of nagellak

Lijken de navels te veel op elkaar? Er zijn superveel leuke rompertjes voor tweelingen! Het is niet alleen ontzettend schattig maar je kunt ze hierdoor makkelijker uit elkaar houden. (Jip is groen, Joris is blauw.) Of je kunt voor de nagellaktruc gaan: je lakt de teennagels van de ene baby een andere kleur dan van de ander.

6. Boxpakjes

Laat je baby’s zo lang mogelijk in boxpakjes rondlopen. Niet alleen omdat het handig is met aan- en uitkleden, maar ook omdat het vaak zal gebeuren dat je beide baby’s tegelijkertijd moet oppakken. Terwijl je de eerste baby op je schouder legt, kun je de voorkant van het boxpakje gebruiken om voorzichtig je tweede baby aan op te hijsen en op je andere schouder te leggen.

7. Verschillende flesjes

Koop verschillende flesjes voor je tweeling in plaats van identieke, zodat je de flesjes niet door elkaar haalt. Hiermee kun je bijhouden hoeveel welke baby heeft gedronken en dit maakt het ook mogelijk om poedermelk of afgekolfde melk van tevoren klaar te maken in verschillende hoeveelheden, omdat de ene baby hongeriger zal zijn dan de andere.

8. Op stap in felle kleuren

Als je ergens heengaat met je tweelingpeuter, kleed ze dan in matchy felle kleuren. Dit maakt het veel gemakkelijker om ze in een menigte snel te kunnen zien. Als je twee kinderen hebt, zul je veel van je tijd rondscannend doorbrengen om te kijken of ze nog in je gezichtsveld te vinden zijn. Vooral in speeltuinen of op het strand is dit handig.

9. Naar de stad

Als je naar de stad gaat met een jonge tweeling en je weet dat het druk gaat zijn, overweeg dan om een enkele kinderwagen mee te nemen en een draagzak. Je zult veel sneller je boodschappen kunnen doen. Verwacht echter nog steeds veel aandacht van mensen die vragen of het een tweeling is en of die gaan vertellen dat de tante van het vriendje van hun zus ook een tweeling heeft.

10. Investeer in een thermosbeker

Wanneer je een tweeling hebt zul je merken dat het drinken van hete koffie of thee een ding is dat tot het verleden behoort. Giet je koffie daarom in een thermosbeker, zodat zelfs wanneer je ‘m compleet vergeet op te drinken, er een grote kans is dat het nog steeds warm is tegen de tijd dat je 398 luiers hebt verschoond.

11. Koop babyspullen in bulkverpakkingen

Als je ergens géén tijd voor hebt zodra je een tweeling hebt, is het even snel op en neer naar de supermarkt omdat je vergeten bent luiers te kopen en je niks meer op voorraad hebt. Babydoekjes, luiers, babyvoeding: koop het groot in.

Heb jij nog tips?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


  • annaco

    Denk dat jullie beter een aantal tweeling mama's

    hadden kunnen vragen om echt goede tips. Ik ben er een en echt geen een van je tips werkt echt goed bij een tweeling. Echt alleen de felle kleding werkt...

  • Littly

    Overgenomen en oud. Je kind optillen aan de kleren is echt stom. De nagels zitten veel te goed opgeborgen en lijken nog meer op elkaar dan een eeneiige tweeling. En die wasmand heb ik ook eens geprobeerd maar je kunt daar dus hard in omkieperen als je probeert weg te kruipen dus was ook geen succes. De gele kleurtjes zijn wel echt super handig! Je weet meteen waar de jouwe zijn. En alle reacties.. ach zelf kijk je ook een x vaker als je 2 dezelfde kinderen ziet..

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

2 leden zijn nu online
Aanmelden