Bevallingsverhaal Alinda (32): Toen we bijna in het ziekenhuis waren, riep ik: ‘Ik hou het niet meer!’

Bevallingsverhaal Alinda (32): Toen we bijna in het ziekenhuis waren, riep ik: ‘Ik hou het niet meer!’

Het is maandag 21 januari, Alinda is 41.2 weken zwanger: “Nadat ik de zaterdag ervoor nog niet gestript kon worden, ging ik naar de verloskundige met het idee dat het wel weer niet zou lukken”.

Krampen

“Gelukkig bleek ik 1 cm ontsluiting te hebben en ben ik gestript om 11.30 uur.  Al vrij snel kreeg ik krampen. Tegen de avond begon er meer regelmaat in te komen. Nadat mijn zoontje Joah op bed lag, ben ik gaan douchen en werd het erger”.

1 cm ontsluiting

“Ik ben gaan timen en na een uurtje de verloskundige gebeld. Die kwam rond 22.00 uur. Helaas nog steeds 1 cm ontsluiting. Wat een teleurstelling. De verloskundige zei, probeer wat te slapen. Het kan een reactie op het strippen zijn, het kan nog wegzakken of het zet door”.

Weer gebeld

“Eenmaal op bed kwam er niks van slapen, want de weeën werden steeds heftiger. Rond 1.00 uur heb ik mijn moeder gebeld en die kwam om 02.30 uur. De verloskundige hadden we ook weer gebeld. Helaas nog maar 2 cm. ‘Ik kom rond half 9 wel even kijken en als ik eerder nodig ben moet je bellen’, zei ze”.

Lees ook: 
Bevallingsverhaal van Jacqueline (28): “De verloskundige moest door rood om op tijd te komen”

Naar het ziekenhuis

“Ergens rond een uur of 4.00 hebben we de kraamzorg gebeld. Een bekende van ons, die bij de bevalling zou zijn. Om 6.30 uur hebben we de verloskundige weer gebeld en toen had ik 5 cm ontsluiting. Mijn zoontje werd opgehaald en op naar het ziekenhuis”.

Niet persen

“Ik had een medische indicatie vanwege een te hoge bmi. Thuis nog even de vliezen gebroken, bleek de kleine in het vruchtwater gepoept te hebben. Al tien minuten na het breken van de vliezen, kreeg ik persdrang. De verloskundige keek nog even maar 6 cm ontsluiting. Dus ik mocht absoluut niet persen”.

Onderweg

“Snel in de auto naar het ziekenhuis. Omdat de verloskundige mij in de gaten wilde houden zat ik bij haar in de auto samen met mijn moeder. Mijn vriend zat in de auto bij de kraamhulp. Onderweg naar het ziekenhuis werd in het begin van de rit de persdrang minder maar al snel kwam dat weer terug”.  

Stress op de parkeerplaats

“Toen we bijna in het ziekenhuis waren, riep ik: ‘Ik hou het niet meer!’ Persdrang tegen houden, in een auto is niet te doen. Eenmaal op de parkeerplaats haalde mijn moeder een rolstoel. ‘Maar ik kan daar toch niet in gaan zitten’, riep ik. ‘Ik voel haar al komen’”.

Eindelijk op de afdeling

“De kraamhulp kwam aan en zei: ‘Alinda je gaat nu zitten en ze duwde me erin’. Snel naar de moeder- en kind afdeling. Op de afdeling aangekomen werden we welkom geheten. De verloskundige riep dat ik al persdrang had. Oké kamer 37…”

Floep daar was ze

“Daar aangekomen uit de rolstoel en naar het bed gelopen. Mijn broek werd uitgetrokken en ik kon gaan liggen. De verloskundige zei dat ik mee kon persen en floep daar was ze. We waren net twee minuten in de verloskamer. Ik was vooral beduusd en riep de hele tijd: ‘Daar ben je al!’ Een mooie gezonde dochter Faye”.

Wil jij graag je bevallingsverhaal delen? Stuur dan een mailtje naar laura@babybytes.nl en wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site. Lees hier nog meer bevallingsverhalen.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50