Bevallingsverhaal van Jacqueline (28): “De verloskundige moest door rood om op tijd te komen”

Bevallingsverhaal van Jacqueline (28): “De verloskundige moest door rood om op tijd te komen”

“In de nacht van 11 januari voelde ik krampen en dit bleef aanhouden. Ik belde de  verloskundige en die kwam midden in de nacht langs. Ze keek, maar nee... Ik had nog geen ontsluiting en het leek nog allemaal rustig”, vertelt Jacqueline over de nacht voor haar bevalling.

Voorweeën

“Dit konden voorweeën zijn. Oke, we gaan gewoon door. De volgende dag zou ‘s middags ik gewoon naar de controle gaan. Alles was goed en voelde me goed. Geen last van voorweeën”.

Blijft wel zitten

“Nu alles weer rustig was, dacht ik: ‘Oh, de baby blijft wel zitten tot na 16 januari, dit was mijn uitgerekende datum’. ‘s Avonds deed ik boodschappen en hielden we spelletjesavond met mijn schoonouders”.

Pijnlijke voorweeën

“Rond 11.00 uur ging ik naar bed, maar om 1.00 uur begonnen de krampen weer. ‘Nou ja, het zullen wel weer voorweeën zijn’, dacht ik. Ze waren wel wat pijnlijker dan de nacht ervoor. Ik ging naar beneden, wat lopen en weer in bed”.

Lees ook: 
Bevallingsverhaal van Marieke (33): “Ik was zo bang dat ik me aanstelde en maar een cm opgeschoten was”

Verloskundige bellen of niet?

“Ik kon niet slapen maar wilde de verloskundige ook niet bellen, want straks zou ze weer voor niets komen. Dan moest ik weer horen: ‘Nee hoor, er is niets aan de hand’. De krampen hielden 40 sec aan en bleven ongeveer 10 minuten weg”.

Douchen

“Om 4.30 uur toch besloten om maar even te douchen. Als het voorweeën zijn dan moeten ze afzakken. Nee helaas, ik werd duizelig en misselijk. Ik dacht nog: ‘Ojee, hoe kom ik nou uit dit bad (wij moeten in bad douchen). Maar het was gelukt gelukt!”

Thuis bevalling?

“Dan maar weer op bed. Om 5.15 uur zei ik tegen mijn man: ‘Nou als dit voorweeën zijn dan red ik een thuisbevalling niet hoor!’ Deze tweede bevalling wilde ik heel graag thuis. Aangezien het niet meer kon in het ziekenhuis in onze woonplaats en dan zou ik naar een andere plaats moeten gaan”.

Toch maar even bellen

“Om 5.30 uur belde mijn man toch de verloskundige om te vertellen dat ik veel pijn had, maar dat de weeën maar 40 sec aanhouden en om de 10 minuten kwamen. Tijdens dit telefoongesprek voel ik persdrang. De verloskundige hoort me dit zeggen en kwam er met gierende banden aan. Ze reed zelfs door rood en ze was er om 5.46 uur”.

Volledige ontsluiting

“Ik blijk volledige ontsluiting te hebben en ik mag gaan persen, maar de volgende wee duurt weer 10 minuten. Om 5.56 is onze dochter Liz gezond geboren. Wat was dit een fijne bevalling terwijl onze zoon een kamer naast ons lag te slapen. Hij heeft niks meegekregen van de bevalling. Hij werd wakker en zijn zusje was er!”

Wil jij graag je bevallingsverhaal delen? Stuur dan een mailtje naar laura@babybytes.nl en wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site. Lees hier nog meer bevallingsverhalen.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

4 leden zijn nu online
Aanmelden