Bevallen terwijl je niet wist dat je zwanger was

Bevallen terwijl je niet wist dat je zwanger was

De 18-jarige Ebony werd wakker uit een coma en kreeg van een verpleegkundige een baby op haar baby gelegd. Tot haar grote verrassing was het háár baby. Ze wist niet dat ze zwanger was en dat had een reden…

Ze werd elke maand ongesteld en ze had geen last van zwangerschapskwalen, als misselijkheid of een bolling van haar buik. Waar ze wel last van had was hoofdpijn. Die werd zo erg dat ze ernstige stuiptrekkingen kreeg en in het ziekenhuis terechtkwam waar ze in kunstmatige coma werd gebracht.

Lees ook:
Hoe kun je nu niet in de gaten hebben dat je zwanger bent

Hoogzwanger

Daar kwamen de artsen erachter dat ze hoogzwanger is. De reden waarom Ebony en haar omgeving geen moment aan een zwangerschap hadden gedacht bleek heel goed te verklaren. Ebony heeft twee baarmoeders: een waarin de baby zat en eentje zonder waardoor ze nog elke maand menstrueerde. Omdat de baby tegen haar rug aan zat, had ze geen last van een bolle zwangerschapsbuik. De baby was waarschijnlijk door de stuiptrekkingen gedraaid en daarom zagen de artsen nu wel een bolling.

Zwangerschapsvergiftiging

Ebony moest direct onder het mes, omdat ze een zwangerschapsvergiftiging had opgelopen. Via een keizersnede kwam een kerngezonde dochter ter wereld, Elodie.

Nadat de jonge moeder uit haar coma ontwaakte, kreeg ze de baby op haar borst gelegd. Voor Ebony een grote schrik. Ze dacht dat er een vergissing was gemaakt. Toen ze het verhaal hoorde, was ze heel erg blijk. “Ik was in de war en een beetje bang, maar het was een prachtig moment.”

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50