Belangrijk: NVWA waarschuwt voor geboorte-raamooievaars!  

Belangrijk: NVWA waarschuwt voor geboorte-raamooievaars!  
  • in Baby
  • 4
  • 7507
  • 29/12/2015

Ojee, er is weer een officiële waarschuwing van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit uitgegaan. Heb jij een pluche geboorte-ooievaar voor op het raam gekocht bij Kruidvat of Prijsmepper? Deze kunnen gevaarlijk zijn en kun je dan ook het beste terugbrengen naar de winkel waarbij je het aankoopbedrag retour krijgt.

De raamooievaar van Kruidvat en Prijsmepper voldoet niet aan de veiligheidseisen wanneer deze in de handen van een klein kind komt. De raamooievaar is bedoeld als decoratiemateriaal, zoals ook op de verpakking staat aangegeven, maar kan aantrekkelijk voor kinderen zijn. Bij gebruik kunnen onderdelen, zoals de oogjes en zuignappen, loslaten. Dit kan voor kleine kinderen bij inname in de mond mogelijk verstikkingsgevaar opleveren.

Meer info
De raamooievaar is sinds 23 juli 2013 verkocht in Kruidvat- en Prijsmepperwinkels. Op de verpakking van de raamooievaar staat de EAN-code 8717333657956. Als je  in het bezit bent van deze raamooievaar, dan kun je deze terugbrengen naar één van de Kruidvat- of Prijsmepper-winkels. Bij inlevering van het artikel wordt het aankoopbedrag uiteraard volledig vergoed. Voor meer informatie kan telefonisch contact worden opgenomen met de gratis servicelijn, telefoonnummer 0800-1211.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50