Badtijd: hoe vaak je je kinderen eigenlijk moet wassen

Badtijd: hoe vaak je je kinderen eigenlijk moet wassen

Badderen: het ene kind houdt er echt niet van en het andere kind is bijna niet uit het water te krijgen. Hoe vaak je kinderen in bad moeten is een beetje een raadsel, want de een doet het elke dag en de ander één keer per week, maar wat is nou het beste voor je kind? 

Recente onderzoeken 

Uit recente onderzoeken is gebleken dat elke dag douchen of badderen voor droge huid en irritatie kan zorgen bij de kleine. Britse hoogleraar van de 'London School of Hygiene and Tropical Medicine' vertelde in een recent interview met BBC dat te veel douchen schadelijk kan zijn voor je kind, maar ook voor jou. “Naar mijn mening hoeven we niet elke dag te douchen. In feite hoeven we helemaal niet te baden en te douchen” vertelt ze. Ze legt uit: “Er zijn microben op ons lichaam die nare luchtjes produceren, maar ze zijn niet schadelijk voor ons en de reden dat we douchen is dat we van die geurtjes af willen en ons prettig willen voelen.”  

Één of twee keer per week 

''In feite is voor veel kinderen zelfs maar één of twee keer per week prima. Je kunt altijd snel met een nat washandje het gezicht en eventueel vieze plekken schoonmaken met een babydoekje.'' Dit komt door de hoogleraar doordat kinderen uit zichzelf geen sterke lichaamsgeur hebben.  

Speciale gevallen 

Er zijn natuurlijk gevallen waarbij je kind meerdere keren per week in bad moet doen. Denk hierbij bijvoorbeeld als hij in de modder heeft gespeeld of zonnebrand en muggenspray draagt. Na een dagje strand kan een goed bad ook zeker geen kwaad! 

Hoe vaak gaan jouw kinderen in bad?  

Lees ook

Nee, je kind hoeft echt niet elke dag in bad
Niet elke dag je kind in bad, erg?

Bron: huffingtonpost

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50