Niet elke dag je kind in bad, erg?

Niet elke dag je kind in bad, erg?

Ouders zouden zich schuldig voelen als ze hun kind niet elke dag wassen, terwijl het voor je huid beter is om niet elke dag te douchen. Het zou eczeem veroorzaken.

Dit concludeert dermatoloog Marjolein Leenarts na onderzoek, waarvoor 1.021 mannen en vrouwen werden ondervraagd. 68 procent zei hun kind dagelijks te wassen en 24 procent gaf aan zich een slechte ouder te voelen als zij dit niet deden. 

Gebrekkige verzorging dus eczeem? Nee!

9 procent van de ondervraagden denkt dat eczeem een teken is van gebrekkige verzorging. Maar overmatige hygiëne in de vorm van handen wassen en douchen, is een veel voorkomende oorzaak van eczeem.

Leenarts: "Een dagelijkse douche is voor veel kinderen en volwassenen een gewoonte. Maar voor je huid is ouderwets met een washandje aan de wastafel een stuk beter."

Van de ouders die hun kind wel eens een paar dagen niet wast, blijkt één op de vier zich hierdoor een slechte ouder te vinden. Opvallend is dat mannen (26 procent) zich vaker een slechte ouder vinden dan vrouwen (16 procent) wanneer het kind niet dagelijks gewassen wordt. 

Olie

Een kwart van de ondervraagden vindt het bovendien vies om zich alleen met water te wassen. Leenarts: "Gebruik liever douche- of bad producten op oliebasis die de huid beschermen voor uitdroging."

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (5) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50