Babyshowers: dit zijn de irritantste dingen die gasten doen

Babyshowers: dit zijn de irritantste dingen die gasten doen

Babyshowers: je vindt het leuk of je hebt er een hekel aan. Je nodigt al je vriendinnen uit en je wensenlijst is vol. Dit is allemaal ontzettend gezellig, maar soms zijn er gasten die irritante dingen doen tijdens je babyshower.  

Gênante acties van gasten 

Gênante opmerkingen van gasten zijn een belangrijk dingetje. Onthoud dat het jouw feestje is en dat jij het middelpunt bent, dus wees niet bang om er een stokje voor te steken als iets je niet aanstaat. Voorbeelden van opmerkingen zijn:  

 1. Wat is je buik dik! 
 2. Je bent zo groot als een huis! 
 3. Heb je ook last van opgezwollen voeten? 
 4. Ik was nooit zo dik tijdens mijn zwangerschap! 

En ga zo maar door...

Wat zijn de opmerkingen waar jij je aan irriteerde?

Dronken gasten 

Voor een feestje is een drankje geen overbodige luxe, maar voor de soon-to-be mama is het helemaal niks! Je mag zelf niet drinken en het is ontzettend irritant als je gasten dronken in de kring zitten. Wees niet bang om te zeggen als het je irriteert! 

Nachtmerrie verhalen 

Daar zit je dan, in de 35e week, terwijl je schoonmoeder haar ongevraagde verhalen wilt delen over haar bevalling. Sommige verhalen zijn net nachtmerries en dit kan onnodige paniek bij de moeder opwekken. Doe dit dus niet en houd het luchtig. 

Te laat komen 

Deze spreekt voor zich, maar te laat komen is gewoon een no-go. Als je ergens voor wordt uitgenodigd en het begint om 13:00 uur, kom dan niet om 13:45 uur aankakken met een slap excuus.  

Niet houden aan de lijst 

De mama-to-be heeft waarschijnlijk een verlanglijstje gemaakt met dingen die ze echt graag wil voor haar kindje. Houd je aan je lijst!  

Wat waren/zijn de dingen waar jij je aan irriteerd(e) tijdens je babyshower? 

Lees ook

De creatiefste ideetjes voor een babyshower!
Help, ik krijg een babyshower!

Bron: huffpost

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


 • Charliecharlie

  Als je dronken wordt op een babyshower heb je wel echt een alcoholprobleem, of niet dan 🤣

 • Nog-even!

  Beste tip: organiseer géén babyshower. Het is een amerikaanse gewoonte, waarbij de kraamcadeau's van tevoren gegeven werden, zodat de aanstaande moeder haar uitzet compleet had voor de bevalling. Dit kopieren en daarna ook nog de Nederlandse gewoonte van kraamcadeaus verwachten, vind ik nog steeds ontzettend hebberig en opgeklopt... Duidelijk niet mijn ding

 • Lady-Whistledown

  Mijn hemel wat een overdreven artikel weer. Wees blij dat er tijd, geld en vooral heel veel moeite wordt gedaan voor je.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50