Help, ik krijg een babyshower!

Help, ik krijg een babyshower!

Wie weet word jij binnenkort door je vriendinnen verrast met een feestje voor jou en je ongeboren baby. Want een babyshower is bijna altijd een verrassing. Hier lees je alvast wat je ongeveer kan verwachten.

Het Engelse shower, betekent douche of regenbui of rondstrooien, in dit geval van babycadeautjes en kleine verwennerijen voor de aanstaande moeder. In Amerika vonden de eerste babyshowers plaats tijdens de Babyboom na de Tweede Wereldoorlog. Voor moeder die weinig te besteden hadden, was het een gezellige manier om babyspulletjes cadeau te krijgen, zodat ze daar zelf hun portemonnee niet voor hoefden om te keren.

Een babyshower wordt bijna altijd georganiseerd als verrassing voor de aanstaande moeder. Het is een manier om gezellig te feesten met haar vriendinnen en vrouwelijke familieleden. Voor ze bevalt en de hectische kraamtijd aanbreekt, wordt mom-to-be nog een keer flink in de watten gelegd. Misschien hou jij helemaal niet van verrassingen. Als jij de eerste zwangere in je omgeving bent, weet je bovendien niet wat je kan verwachten. Maak je geen zorgen, bijna elke babyshower verloopt zo’n beetje hetzelfde.

Vriendin

Traditioneel is de babyshower een verrassing voor de zwangere. Het feestje wordt meestal georganiseerd door een goede vriendin of vrouwelijk familielid. Hoewel babyshowers van oorsprong een vrouwenfeest zijn, komt het steeds vaker voor dat ook de aanstaande vader aanwezig is. Misschien zit hij zelfs in het complot. Als je partner ineens met je ergens naartoe wil, bestaat de kans dat de dag van je kraamfeest is aangebroken. Geniet ervan!

Een goede babyshower duurt niet te lang. Als zwangere heb je nu eenmaal even niet zoveel energie en een goede organisator houdt daar zeker rekening mee. Het is klein en gezellig. Er zijn hapjes, (non-alcoholische) drankjes, blauwe en roze versieringen en spelletjes die met baby’s te maken hebben, als babyprakjes raden, de naam en geboortedatum van de kleine gokken, zo snel mogelijk een babypop aankleden, al dan niet met een blinddoek voor, en babyfoto’s raden, van iedere gast als baby. Ook worden er vaak kunstwerkjes gemaakt. Een gezamenlijk schilderij voor op de babykamer of een versierd rompertje.

Cadeautjes

Tenslotte zijn er cadeautjes. Voor je kleintje en voor jou als aanstaande mama. Je ziet en voelt tijdens het feestje de liefde van je vriendinnen en familie voor jou en je baby. Je wordt als het ware gedoucht in liefde. Dat is niets om je zorgen om te maken, maar juist iets om je op te verheugen! Moet je binnenkort dus ergens op een bepaalde tijd zijn? Trek je feestelijke zwangerschapsjurk aan en oefen je verraste gezicht. En geniet!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • flierefluiter

    Godzijdank nooit mee hoeven maken.. wat een ellende, gelukkig kennen mijn vriendinnen mij goed genoeg haha

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50