De creatiefste ideetjes voor een babyshower!

De creatiefste ideetjes voor een babyshower!

Soms lijkt het net alsof iedereen in je omgeving zich aan het voortplanten is. Je rent van de babyshower een vriendin naar de verloskundige, naar de volgende babyshower en bent ondertussen op je hoede van wat voor leuks er voor jou georganiseerd zal worden. 

Heel erg leuk allemaal, maar op een gegeven moment heb je het wel gezien met steeds dezelfde 'welke chocoladereep zit er in deze luier geprakt'-spelletjes. Vandaar dat wij eens goed op zoek zijn gegaan naar écht originele, creatieve én gewoonweg hele leuke ideetjes voor een babyshower! 

1. Decoratie


(Bron)

Als je dan toch all out gaat met decoratie, zorg dan dat je iets moois/leuks koopt wat eventueel ook in de babykamer gezet kan worden. 

2. Zelf kleertjes versieren


(Bron)

Gasten tijdens de babyshower met een paar viltstiften een rompertje laten bekliederen is best leuk, maar het resultaat is meestal niet écht heel erg mooi. Maar kleertjes laten versieren met flockfolie (google maar) is het allebei! Doen dus!

3. Hoe gaat de baby eruit zien?


(Bron)

Nog zo'n leuk, origineel idee: zoek twee foto's van de toekomstige ouders waarop ze allebei recht in de camera kijken en ongeveer even groot zijn. Knip die in 3 a 4 stukken en laat gasten er ene mix van maken. Zal de baby papa's neus hebben en mama's ogen?

4. Wensen voor de baby


(Bron)

Stel je voor dat alle belangrijke mensen in het leven van de aankomende moeder zo'n mooie kaart invullen. Hoe tóf is het dan om dat als kind later terug te lezen? 

5. Cocktails


(Bron)

Bij een feestje horen natuurlijk cocktails! Zorg ervoor dat je op de babyshower de virgin-versie van de aanstaande moeder's favoriete cocktail serveert!

6. Raad de foto


(Bron)

Dit spelletje, waarbij alle gasten zowel een kinderfoto als een recente foto van zichzelf meenemen, is zowel leuk als decoratie, als een leuks gespreksonderwerp. 

7. Bemoedigende woorden


(Bron)

Laat alle gasten bemoedigende woorden of iets grappigs op de luiers schrijven. Dan weet je in ieder geval zeker dat de aanstaande ouders iets te lachen hebben als ze de zoveelste luier om de billen van hun uk vouwen. 

8. Lekkere hapjes


(Bron)

Dip oreo's in roze- en/of blauwe gesmolten chocolade en gooi er wat sprinkles overheen. Super makkelijk, én super leuk! 

9. Iets anders dan taart


(Bron)

En HOE prachtig zijn deze macarons in plaats van een taart of cupcakes? Bijna te mooi om op te eten!

10. Raden maar!


(Bron)

Tot slot nog een leuk idee voor een spelletje. Laat gasten raden hoeveel ze denken dat een boodschappenlijstje met babyspullen tegenwoordig kost. Wie het dichtstbij het daadwerkelijke bedrag zit, krijgt een leuk cadeautje. 

Hebben jullie nog originele ideetjes voor een babyshower?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50