BabyBytes-lezeressen over thuisblijfmoeders

BabyBytes-lezeressen over thuisblijfmoeders
  • in Moeder
  • 0
  • 652
  • 12/10/2023

In de BabyBytes-rubriek 'Real life’ vertelde Ingrid dat ze er bewust voor had gekozen om thuisblijfmoeder te zijn. Er kwamen heel wat reacties van andere thuisblijfmoeders die we graag met jullie willen delen.

Overdag lekker thuis

Annemiek: “Ik heb geen carrière maar ik ben overdags lekker thuis en ’s avonds maak ik kantoren schoon. Geen vetpot maar goed te doen. ‘s Avonds is mijn man thuis, de jongste is geboren met Down Syndroom en dus ook een zorgenkindje. Dan is onze situatie wel ideaal, altijd tijd om naar alle afspraken te gaan ook al is het zwaar vermoeiend.”

Gelukkige moeder

Nienke: “Een gelukkige moeder daar heeft een kind alleen maar baat bij. Of dat nou thuisblijfmoeder is of werkend. Of je nou alles goed of slecht doet, er zijn altijd mensen die het niet goed vinden. Je leeft niet voor anderen!”

Goed bij voelen

Bianca: “Doe waar jij je goed bij voelt, heeft een ander niks mee te maken... Mijn moeder is ook veel te jong overleden, nu is mijn vader ongeneeslijk ziek. Ik ben sindsdien ook anders tegen het leven aan gaan kijken. Mijn motto is: leef en geniet! Status is ook niet alles, geniet van het leven, je bent er maar even!”

Daniëla: “Ik ben thuisblijfmoeder, omdat mijn man en ik ons daar allebei het fijnst bij voelden! Wij hebben best een groot gezin (vijf kinderen) en zowel zij als wij kijken er met een heerlijk gevoel op terug! En tuurlijk hebben mensen daar altijd een oordeel over gehad, maar daar dat is niet ons probleem! Leven en laten leven!”

Opvang

Melissa: “Ik ben thuisblijfmoeder, omdat er altijd gezeur was met de opvang. Als hij ziek was, kon ik nooit vrij - krijgen en er was altijd stress op werk. Als je niemand hebt om op terug te vallen, is dat heel pittig. De man regelde het dan vaak maar, met een drukke baan niet te doen. Toen ik ook nog overgeplaatst werd onder achterlijke omstandigheden qua tijden, heb ik besloten thuis te zijn. Beste keus ooit!”

Marlies: “Ik ben thuisblijfmoeder omdat we geen kinderen hebben voor de opvang. Vijf jaar lekker thuis geweest en nu beiden parttime aan het werk, zodat er altijd iemand thuis is voor ze.”

Bewuste keuze

Jessy: “We moeten soms opofferingen doen voor ons nieuwe leven. Zelf heb ik ook een goede baan opgezegd om vervolgens voor de kids te zorgen en paar uur per week een superleuke job uit te oefenen. Soms geef je dingen op en komen er vele betere dingen voor in de plaats.”

Teatske: “Eerste vijf jaar lekker thuis geweest, vond het fijn, maar vind het ook fijn om aan het werk te zijn, even wat anders en niet elke dag maar thuis.”

Stephanie: “Hier een bewuste keuze, mijn man werkt en ik ben thuis bij onze kindjes met rugzakken.”

Lees ook:

Waarom het zwaar is om thuisblijfmoeder te zijn
Een mooie opsteker van LinkedIn voor thuisblijfmoeder en -vader

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50