Een mooie opsteker van LinkedIn voor thuisblijfmoeder en -vader!

Een mooie opsteker van LinkedIn voor thuisblijfmoeder en -vader!

Dat een thuisblijfmoeder/-vader net zo hard werkt als een werkende moeder/vader wordt weleens onderschat. Maar nu geeft de professionele netwerksite LinkedIn een opsteker voor de thuisblijfmoeder én -vader!

Zo is het vanaf nu mogelijk om thuisblijfmoeder of thuisblijfvader te selecteren als baan. Een huishouden runnen en fulltime voor de kids zorgen wordt door de site nu gezien als een voltijdbaan, meldt AD.nl.

Lees ook
16 vooroordelen waar thuisblijfmoeders klaar mee zijn

Kritiek

Voor het zover kwam, ging er wel wat vooraf. Het begon bij een artikel van journalist Heather Bolen, waarin ze kritiek uit op het gebrek aan keuzemogelijkheden voor banen op haar cv. Volgens haar werd er geen rekening mee gehouden dat vrouwen niet altijd de kans krijgen om carrière te maken. Zo kunnen ze zich gedwongen voelen om hun baan op te geven en voor de kinderen te zorgen. Bolen maakte zich hard dat de netwerksite de impliciete discriminatie van vrouwen moet verhelpen. Vervolgens vroeg het tijdschrift Forbes aan LinkedIn te reageren op haar voorstel. Daarop nam de site actie en voegde de optie thuisblijfouder toe.

Bron: AD.nl

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50