Baby geboren na inzamelingsactie voor IVF op Facebook

Baby geboren na inzamelingsactie voor IVF op Facebook

Social media is niet alleen leuk voor contacten, het kan ook de basis zijn van iets heel bijzonders. Zo was het pasgeboren babymeisje Isla nooit geboren als een Facebook-community geen geld bij elkaar had verzameld.

Marisha Chaplin kreeg haar eerste kindje via IVF, omdat zwanger worden via de natuurlijke weg onmogelijk is vanwege behandelingen tegen kanker. Het meisje Evi werd in mei 2016 geboren. Marisha werd vervolgens lid van de Facebook-community ‘May Babies 2016’ en daar besloten de leden in het geheim in actie te komen, toen ze hoorden dat Marisha graag nog een ivf-poging zou willen doen, maar daar geen geld voor had.

Lees ook:
Dit zijn jullie ervaringen met IVF

Geld ingezameld

Ze verzamelden ruim 2.200 euro bij elkaar en lieten via een Marisha en haar vriend Jon via een live-video op Facebook weten dat ze voor hun geld hadden ingezameld voor een IVF-behandeling.

Marisha had nog een paar bevruchte eicellen over van de eerste IVF-behandeling, dus Isla en Evi zijn volle zussen van elkaar.

'Dit hadden we nooit verwacht'

Isla kwam via een keizersnede ter wereld en vlak na de operatie, terwijl ze zich nog groggy voelde door de medicijnen, bracht ze de Facebook-groep op de hoogte van de geboorte van het meisje. “Het is geweldig! Het is beter dan we hadden gehoopt en we hadden nooit gedacht dat we ooit weer tot dit punt konden komen.”

Tags: Baby, Facebook, IVF

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur BabyBytes a.i. tijdens het zwangerschapsverlof van Laura.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

1 leden zijn nu online
Aanmelden