Is je kindje geboren in mei? Dít zijn leuke weetjes!

Is je kindje geboren in mei? Dít zijn leuke weetjes!
  • in Baby
  • 0
  • 1486
  • 10/05/2023

Ook over kinderen in mei hebben we weer heel veel leuke weetjes verzameld. Want wist je dat meikindjes zich heel gelukkig voelen? En dat er heel veel bekende Nederlanders in mei jarig zijn zoals acteurs Martin Garrix, Ilse DeLange en koningin Máxima.

Gelukkig

Volgens een onderzoek onder 30.000 mensen blijkt dat degenen die geboren zijn in de maand mei zich gelukkiger voelen dat degenen die in november zijn geboren. 

Sterrenbeeld

Als je in mei wordt geboren dan kun je of onder het sterrenbeeld Stier of Tweelingen vallen. Is je kindje tussen 20 april en 20 mei geboren dan is het een Stier. Is je kindje geboren na 20 mei, dan is het een Tweelingen. 

Gangmaker

Als je in het sterrenbeeld Tweelingen bent geboren, is de kans groot dat ze graag kletsen, enthousiast zijn, energiek zijn en altijd op zoek zijn naar gezelschap. Dat kan voor sommigen dodelijk vermoeiend zijn, maar iedereen heeft weleens een gangmaker nodig in zijn leven. 

Kleine baby's

Wetenschappers zeggen dat baby's die in mei worden geboren vaker wat kleiner zijn dan baby's die in andere maanden zijn geboren. Ook het hoofdje van meibaby's zijn wat kleiner. Volgens de wetenschappers ligt dat een de hoeveelheid vitamine D die moeders tijdens hun zwangerschap in zich opnemen. 

Smaragd

De smaragd is de geboortesteen van meikinderen. Deze steen staat ook wel bekend als het juweel van de koningen. De steen werd door vele royalty's bemind. Zo was Cleopatra een groot fan van de smaragd. Ook wordt er weleens gezegd dat als je de smaragd draagt dat het rijkdom geeft. 

Eigenschappen

Typische eigenschappen van meikindjes: ze zijn eigenwijs en kritisch, ze zijn een beetje onrustig en heel nieuwsgierig. 

Bekende Nederlanders geboren in mei

Er zijn héél veel bekende Nederlanders in mei jarig, zoals zanger Mart Hoogkamer, oud-profvoetbalster Anouk Hoogendijk, zanger Ernst Daniel Smid, voormalig politicus Gerrit Zalm, DJ Jean, modeontwerpster, actrice en presentatrice Nikkie Plessen, cabaretier en presentator Ruben Nicolai, radio dj Edwin Evers, zanger Frans Duijts, oud-profvoetballer Dennis Bergkamp, actrice Hanna Verboom, zanger Gers Pardoel, zangeres Ilse DeLange, dj Martin Garrix, voormalig profvoetballers Frank en Ronald de Boer, zanger Simon Keizer, presentatrice Loretta Schrijver, koning Máxima, presentator Ron Brandsteder, cabaretier Alex Klaasen, radio-dj Giel Beelen, prinses Laurentien, en zanger Danny Vera. 

Lees ook:

Leuke weetjes over kinderen geboren in april
Video: zo ziet jouw baby de wereld

Bron: TinyBeans.com

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50