Anne: ‘’Mijn man is gek op onze kinderen en ik ben jaloers op hun relatie’’

Anne: ‘’Mijn man is gek op onze kinderen en ik ben jaloers op hun relatie’’
  • in Moeder
  • 0
  • 3480
  • 25/09/2019

Als je kinderen krijgt gaat je relatie er waarschijnlijk een heel stuk anders uitzien. Eerst waren jullie met zijn tweeën en was de focus vooral op elkaar. Nu is jullie focus meer verdeeld en soms zelfs helemaal niet meer zo op elkaar. Veel vrouwen ervaren het gevoel van een minder fijne relatie als de kinderen er zijn. En deze moeder ervaart ook een aantal jaloerse gevoelens.

Anne: ‘’Jos en ik waren een droomstel, zo voelde wij het en dat was ook wat anderen zagen. Dat wij voor altijd samen zouden blijven en een gezin zouden stichten was dan ook een vast gegeven. Ik was trots op onze relatie en trots op onze toekomst. We hebben ondertussen twee prachtige kinderen, maar onze relatie is niet meer wat het was.

Onze levens zijn gescheiden. Jos werkt fulltime en ik zorg voor de kinderen. Als Jos thuiskomt krijg ik een kus of een ‘hoi’ en daarna begroet hij de kinderen met enorm veel enthousiasme. Mijn hart groeit als ik dit zie, maar tegelijkertijd voel ik een steek. Jos begroet mij namelijk al tijden niet meer zoals hij de meiden wel begroet..

Ik ben bij mezelf te rade gegaan en weet niet zo goed wat mij overkomt. Waarom ben ik jaloers op de relatie die mijn vriend met de kinderen heeft? Hij is zoveel liever en enthousiaster naar hen dan dat hij voor mij is. Hij is niet onaardig, maar ik ben overduidelijk niet meer zijn prioriteit. 

Zijn mijn gevoelens normaal, of is dit totaal onterecht? Ik heb al aan Jos voorgesteld om in relatietherapie te gaan, maar hij doet net alsof er niks mis is. En dat snap ik, want in principe is er niks mis. Behalve dat ik niet het gevoel heb evenveel liefde te krijgen.. Vinden jullie dat ik mij aanstel en wat adviseren jullie mij om te doen’’?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50