Anne: ‘’Mijn man is gek op onze kinderen en ik ben jaloers op hun relatie’’

Anne: ‘’Mijn man is gek op onze kinderen en ik ben jaloers op hun relatie’’

Als je kinderen krijgt gaat je relatie er waarschijnlijk een heel stuk anders uitzien. Eerst waren jullie met zijn tweeën en was de focus vooral op elkaar. Nu is jullie focus meer verdeeld en soms zelfs helemaal niet meer zo op elkaar. Veel vrouwen ervaren het gevoel van een minder fijne relatie als de kinderen er zijn. En deze moeder ervaart ook een aantal jaloerse gevoelens.

Anne: ‘’Jos en ik waren een droomstel, zo voelde wij het en dat was ook wat anderen zagen. Dat wij voor altijd samen zouden blijven en een gezin zouden stichten was dan ook een vast gegeven. Ik was trots op onze relatie en trots op onze toekomst. We hebben ondertussen twee prachtige kinderen, maar onze relatie is niet meer wat het was.

Onze levens zijn gescheiden. Jos werkt fulltime en ik zorg voor de kinderen. Als Jos thuiskomt krijg ik een kus of een ‘hoi’ en daarna begroet hij de kinderen met enorm veel enthousiasme. Mijn hart groeit als ik dit zie, maar tegelijkertijd voel ik een steek. Jos begroet mij namelijk al tijden niet meer zoals hij de meiden wel begroet..

Ik ben bij mezelf te rade gegaan en weet niet zo goed wat mij overkomt. Waarom ben ik jaloers op de relatie die mijn vriend met de kinderen heeft? Hij is zoveel liever en enthousiaster naar hen dan dat hij voor mij is. Hij is niet onaardig, maar ik ben overduidelijk niet meer zijn prioriteit. 

Zijn mijn gevoelens normaal, of is dit totaal onterecht? Ik heb al aan Jos voorgesteld om in relatietherapie te gaan, maar hij doet net alsof er niks mis is. En dat snap ik, want in principe is er niks mis. Behalve dat ik niet het gevoel heb evenveel liefde te krijgen.. Vinden jullie dat ik mij aanstel en wat adviseren jullie mij om te doen’’?

Inga Stoit is online redacteur bij BabyBytes. In haar vrije tijd doet zij veel aan sporten, koken, yoga en ze is gek op lange wandelingen met haar hondjes. Volg Inga ook op Instagram!

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


 • Liefdedatbenjij

  Ik kan mezelf hier wel in vinden.

  Mijn man is vaak alleen maar druk met de kinderen als hij thuiskomt, en als zij slapen is hij moe.

  Ik kan me hier soms eenzaam om voelen, en niet geliefd zoals vroeger, dit had ik totaal niet verwacht toen we aan kinderen begonnen.

 • NYVM

  Ik heb hetzelfde. Ik heb eerst enkele keren gezegd wat ik denk voel. Vervolgens maakte ik er een grapje over als het weer gebeurde. Bijv ooh mama hoeft geeft kusje mama geeft zichzelf wel een kusje oid ja slaat nergens en laatst deed hij ineens uit zichzelf wat dingen. Ik denk dat het belangrijk is regelmatig te zeggen wat je voelt en wat je fijn zou vinden. Als het hem niet lukt, op bepaalde momenten subtiele hints geven. Misschien vind je elkaar op die manier langzaam weer terug. Dat merk ik nu bij ons.

 • 12345678

  Heerlijk da je vent zo’n goede band heeft met de kleintjes, maar ik begrijp jou ook wel. Ik denk dat dit vooral een gevoel is wat bij jou ligt (niet verwijtend bedoeld) en dat je het gevoel hebt jezelf een beetje kwijt te zijn en alleen nog ‘mama-van-‘ bent. Maak het bespreekbaar met je man vanuit je eigen gevoel, dus niet; “ jij doet altijd dit”, of “jij doet nooit dit” maar hou het bij jezelf, dat je jezelf steeds meer onzichtbaar voelt en dat je het gevoel mist van een stel zijn. Ik adviseer de kleintjes een avondje bij opa/oma te brengen en heerlijk op date night te gaan, trek iets leuks aan, ga uit eten en misschien met hotelletje? En let op; verboden onderwerp is de kinderen. Ik weet zeker dat de vonken dan weer overspringen 💥

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50