'Als in een film zie ik voor me hoe er die dag ergens een mobieltje over ging van een moeder'

Als ik deze week mijn nieuws app open stokt mijn adem en schieten de tranen in mijn ogen… Als in een film zie ik voor me hoe er die dag ergens een mobieltje over ging van een moeder… hoe ze hem oppakte, met een glimlachend gezicht. Misschien was ze op haar werk en zei ze nog even wat tegen haar collega. Onbekend nummer, wie zou het zijn? En dan dat bericht…

Ik heb ooit zelf een vreselijk telefoontje op mijn werk gekregen. Ik weet nog dat ik de telefoon oppakte, me van geen kwaad bewust. “Hoi met Rosan,”… ik hoorde de ander praten en naarmate de woordenstroom verder ging dacht ik dat ik iemand heel raar hoorde lachen. Toen besefte ik dat ik dat zelf was. En dat ik niet lachte maar dat mijn adem heel raar deed… Her en der draaiden collega’s zich naar me om. “Gaat het wel?” Eerst knikte ik nog ‘ja’ met de telefoon aan mijn oor maar al snel voelde ik de druppels over mijn wangen glijden, besefte ik dat ik hyperventileerde en begon ik ‘nee’ te schudden.

Lees ook de vorige blog van Roos:
Bipolair: gescheiden moeders en vakanties

Verlies van je kind

De volgende dagen gingen in een waas voorbij…Alhoewel ons leed heel veel pijn deed is het, als je leed al mag vergelijken, niet te vergelijken met het verliezen van je kind. God zij dank kan ik me niet voorstellen hoe erg dát moet zijn… Als ik er alleen al bij probeer te komen met mijn gedachten en gevoel dan blokkeert alles. Het gaat zó tegen alles waar je hele wezen naar snakt; de liefde, de aanraking, het verzorgen, het koesteren en het zien opgroeien.

Ik weet inmiddels dat de tijd de pijn soms doet vervagen, en dat het leven op een gegeven moment gewoon weer door gaat. Ik hoop ten diepste voor alle ouders die een kind hebben verloren, groot of klein, dat ze ergens in zichzelf de wil en de liefde vinden om door te gaan met het leven… ooit… als de tijd de pijn wellicht iets heeft vervaagd.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Rosanne van der Laarse is moeder van twee heerlijke druktemakers en dus ervaringsdeskundige op het gebied van 'ouder zijn'. Ze weet hoe ongelofelijk lastig opvoeden kan zijn, zelfs als alles redelijk 'naar behoren' gaat. Ook weet ze door ruim 13 jaar ervaring in de Jeugdzorg dat dat nog maar het begin kan zijn, en dat veel ouders voor veel grotere uitdagingen staan.

In 2014 is ze gestart met haar praktijk De Kinder- en Opvoedcoach; waar ze coaching en training geeft aan kinderen, jongeren en ouders. Haar missie is haar bijdrage te leveren aan meer gelukkige gezinnen in dit land. Dat geluk zit vaak in de kleine dingen.

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50