Als het ziekenhuis het geslacht van je ongeboren kind ‘geheim’ houdt

Als het ziekenhuis het geslacht van je ongeboren kind ‘geheim’ houdt

Je gaat vol verwachting naar dé echo waarbij duidelijk kan worden wat het geslacht van je ongeboren kind is en dan wil de echoscopist het niet vertellen! Het gebeurt weleens als je in een Schots ziekenhuis een echo laat maken. En daar hebben ze goede redenen voor.

In Schotse ziekenhuizen komt het steeds vaker voor dat ze het geslacht van een ongeboren kind bekend willen maken, meldt de Sunday Post. En dat doen ze niet zomaar. Er zijn verschillende redenen:

  • Personeel wordt uitgescholden omdat ze het geslacht niet duidelijk kunnen zien.
  • De dreiging van te worden aangeklaagd omdat ze de echoscopist het bij het verkeerde eind had.
  • De angst dat sommige ouders in spe de zwangerschap willen beëindigen omdat het kindje niet het gewenste geslacht heeft.

Maar er zijn ook ziekenhuizen, die zeggen dat het niet in hun beleid staat dat bij het maken van een echo automatische het geslacht bekend wordt gemaakt.

Lees ook:
6 redenen om het geslacht van je kind niet te willen weten

Nederland

BabyBytes is benieuwd of dit in Nederland ook weleens voorkomt. Heb jij ooit te horen gekregen bij het maken van een echo in het ziekenhuis dat ze het geslacht van je ongeboren kind niet bekend willen maken? Laat je verhaal dan achter in dit formulier!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


  • Lady-Whistledown

    Ik geef het ziekenhuis in Schotland maar ook hier groot gelijk. Het weten van het geslacht heeft in 99% van de gevallen geen medische invloed. Echo's in het ziekenhuis zijn medisch. Als je het geslacht wilt weten, dan ga je maar een pretecho doen.

  • Babywens2021

    Ik ben het helemaal met je eens. Heb ik een week geleden ook gedaan, ik hoopte een 3de zoon, maar wij krijgen een meisje en ben heel erg blij dat ze gezond is, en grote broers van bijna 9 en bijna 11 dol gelukkig die wouden altijd al graag een zusje🥰

  • Palmboompje3

    Precies!

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50