Adoptie van broertjes en zusje van kinderen die al in Nederland zijn geplaatst mogen wel

Adoptie van broertjes en zusje van kinderen die al in Nederland zijn geplaatst mogen wel

Afgelopen februari legde demissionair minister Sander Dekker van Rechtsbescherming adopties uit het buitenland aan banden, omdat er ernstige misstanden naar boven waren gekomen. Nu heeft hij besloten dat adopties uit het buitenland van broertjes en zusje van kinderen die al in Nederland zijn geplaatst wel door mogen gaan.

Dekker kwam tot dit besluit na vragen van de SGP in de Tweede Kamer. In een brief aan de Kamer schrijft hij dat hij het belang. Van bij elkaar plaatsen van broertjes en zusjes zwaarwegend vindt, want ‘daarmee wordt de oorspronkelijke familieverhouding tussen broertjes en zusjes voor zover mogelijk beschermd’. De demissionair minister wijst erop dat in deze situaties wel de gebruikelijke regels en voorwaarden voor een adoptieregeling gelden.

Lees ook
Ontroerend: verpleegkundige adopteert zwaar mishandelde tweeling

Misstanden adopties uit het buitenland

De adopties uit het buitenland kwam in opspraak nadat bleek dat er veel misstanden waren, zoals kinderhandel, fraude en corruptie. Omdat nog niet duidelijk was of deze misstanden nog steeds plaatvonden, werden adopties uit het buitenland onmiddellijk stopgezet. Op dit moment wordt er gekeken hoe het adoptiesysteem kan worden aangepast.

Bron: Lindanieuws.nl

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50