Activiteiten in het vliegtuig om je kinderen bezig te houden gedurende vlucht!

Activiteiten in het vliegtuig om je kinderen bezig te houden gedurende vlucht!

Het kan lastig zijn, reizen met een kind. Zowel voor jou als ouder, als voor je kinderen. Er zijn verschillende manieren om je kind bezig te houden in het vliegtuig.

Het begint al op het vliegveld zelf:

  1. Arriveer vroeg op het vliegveld.
  2. Kleed je kinderen in laagjes, temperatuur kan nogal verschillen op het vliegveld.
  3. Bereid je kinderen goed voor, leg uit wat er gaat gebeuren.

In het vliegtuig zelf kan ook een uitdaging zijn, hieronder vijf tips om je peuters te vermaken tijdens de vlucht.

Kleine magnetische spelletjes

Je denkt: mag dit wel mee? Luchtvaartmaatschappijen laten het toe om kleine magnetische spellen mee te nemen. Zo kan je denken aan Bingo en Tic-Tac-Toe. Er zijn veel magnetische versies van deze spelletjes zodat niet alles alle kanten op vliegt.

Spel kaarten

Neem altijd een spel kaarten mee. Dit kan variëren van een normale stapel met kaarten tot UNO of Skip-Bo. Er zijn tegenwoordig ook veel kaartspellen van bordspellen gemaakt. Denk aan Monopoly of Yahtzee.

Tablet

We kunnen er niet meer omheen. Je peuter kan een filmpje kijken, spelletjes spelen en nog veel meer. Je kunt een paar filmpjes downloaden. Een paar nieuwe maar ook de favorieten van je peuter. Kies spelletjes uit waarvoor geen internet nodig is. Je kan in een vliegtuig niet alle spelletjes doen op de tablet omdat het verplicht is om vliegtuigmodus aan te zetten in de lucht.

Boeken

Je kan een paar leuke voorleesboeken uitkiezen of een audioboek downloaden zodat je kind daarnaar kan luisteren.

Speelgoed

Neem praktisch speelgoed mee. Iets wat niet te veel ruimte in beslag neemt, maar ook niet te veel geluid maakt. Denk aan een stickerboek, magnetische puzzels of een magisch tekenbord. Dan kan de tekening zo worden uitgewist en kan je kind weer opnieuw beginnen. Hoef je ook geen potloden in te pakken die alle kanten opvliegen.

Dit zijn een aantal manieren om je kind bezig te houden tijdens het vliegen. Niets is zo vervelend als een verveelde peuter die niks kan doen. Hopelijk verloopt de vlucht hierdoor beter.

Lees ook:

De eerste keer op vakantie met je baby: Hoe pak je dat aan?

Mamablogger Krista: vakantie met kinderen, even lekker bijkomen?

 

Beeld: Canva 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50