Mamablogger Krista: vakantie met kinderen, even lekker bijkomen?

Mamablogger Krista: vakantie met kinderen, even lekker bijkomen?
  • in Lifestyle
  • 0
  • 2087
  • 13/08/2022

Vakantie; in de tijd voor kinderen was dit een magisch woord, dat stond voor zeeën van tijd (voor jezelf en je partner), stapels met boeken lezen en de wereld ontdekken. Vakantie met jonge kinderen, betekent echter heel wat anders. Geen tijd, lezen zodra de kinderen op bed liggen en eindelijk in slaap zijn (want een andere bed en omgeving is toch lastiger slapen), en de 200-500 meter om het huisje grondig ontdekken. Maar natuurlijk overdrijf ik hierbij. Zo dramatisch is het ook weer niet.

Deels is het ook eigen keus, want hoewel ik graag zou willen reizen en dat ook vast kan met kinderen, het lijkt mij gewoon niet relaxed als ze nog zo jong zijn en je nog rekening moet houden met slaapjes en andere schema’s. Na inmiddels een paar vakanties met twee kinderen weet ik dat ik mijn verwachtingen van een vakantie moet bijstellen. Dus voorlopig houden wij onze vakanties rustig, voor zover dat lukt. 

Slapen

Uitslapen is sowieso uit den boze. Er wordt over het algemeen juist iets minder geslapen door de kinderen. Uitstapjes zijn mogelijk, maar dat is beperkt tot halve dagen in verband met de middagslaap van dochterlief. Daarbij zou zoonlief een hele dag op pad waarschijnlijk ook nog niet trekken. Er moet gezwommen worden. Niet alleen voor de kinderen, mama vindt ook een vakantie geen vakantie als er niet kan worden gezwommen. Dus bij voorkeur een binnen en buiten zwemgelegenheid. Als het heet is, wil je buiten afkoelen en als het regent wil je toch zwemmen. 

Spelen

Het is niet goed te voorspellen of de kinderen zichzelf goed kunnen vermaken of veel bezig gehouden moeten worden. Is er speelgoed? Kan er veel speelgoed mee? Zijn er andere kindjes om mee te spelen? Is het huisje en/of park interessant genoeg om je ermee te vermaken? Allemaal factoren die heel gunstig of heel slecht kunnen uitvallen, maar wel bepalen hoe de vakantie gaat zijn / lopen. Ik probeer dus iets uit te kiezen en in te pakken met het oog op de grootste kans op succes.

Vakantieplezier

Maar ook al is het anders, vakantie vind ik nog steeds iets om naar uit te kijken. Want ook op vakantie; veel tijd voor het hele gezin, veel boekjes lezen door alle leden van het gezin en je verbazen over het enthousiasme van twee kindjes voor het oer Hollandse strand, een bijzonder vogeltje op het dak, of iets anders waar we zelf niet meer bij stilstaan. Als je kinderen het leuk hebben op vakantie heb je het zelf niet perse leuk, maar het is wel een stuk relaxter. En dat is uiteindelijk toch waarom we op vakantie gaan. Dus ik ben een voorstander van je vakantie niet door de kinderen te laten bepalen, maar zeker wel rekening te houden met het feit dat ze een groot onderdeel van je vakantieplezier zijn.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Krista woont samen met Marco, zoon Kay (2015), dochter Minte (2019) en hond Chico in een huis aan de rand van het bos.  Ze werkt als Senior adviseur Huisvesting bij een zorginstelling. In haar vrije tijd schrijft zij graag zo veel en divers mogelijk; zowel boeken, als korte verhalen en leuke stukjes over het moederschap, kijk maar op kristavanderhulst.nl. Dansen is ook een grote hobby van haar evenals zwemmen, lezen, series kijken en wandelen door het bos. Krista is verslaafd aan lipbalsem, chocola en knuffelen met haar kinderen.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50