10x dit ga je missen als je gezin compleet is

10x dit ga je missen als je gezin compleet is

Je hebt een kind of hebt je zelfs vaker dan eens voortgeplant. Maar hoeveel het er ook zijn, je hebt het gevoel dat je gezin compleet is. Geen baby’s meer voor jou en dat is prima: je gaat weer een hele nieuwe fase in jullie leven tegemoet.

Toch zal je ook zeker een aantal dingen gaan missen, van tijd tot tijd. Denk bijvoorbeeld aan deze dingen:

1. Samen ‘voor een kindje gaan’ is bijzonder en spannend. Niet altijd even leuk (want maand na maand wachten op dat tweede streepje kan veel van de lol wegnemen), maar zeker in het begin kan het ‘proberen’ voor een leuke boost in de relatie zorgen.

2. De rush die je voelt als je een positieve zwangerschapstest in handen hebt is onbeschrijfelijk. Het is gelukt!

3. Het heerlijke gevoel van fantaseren over jullie kleintje. Zal het een jongen of meisje zijn Op wie zal ‘ie lijken? Hoe gaan we ‘m noemen?

4. Het goede nieuws aan familie en vrienden vertellen is iets onbeschrijfelijks. De tranen in de ogen van je moeder en de stevige doch zachte knuffel van je vader als je het goede nieuws brengt, zullen nooit meer te evenaren zijn…

5. Je buik niet meer in hoeven houden, kleding kopen om je buik te accentueren, zwangerschapscravings, je buik aaien, de schopjes voelen… allemaal fijne dingen die je niet meer mee zult maken.

6. En al die heerlijke echo’s dan! Vol verwachting klopt je hart als je een berg gel op je buik gesmeerd krijgt: je mag weer even heerlijk naar je kindje loeren! Hoe bijzonder is het ook om dat boontje steeds meer te zien veranderen in een echt mensje?

7. De pijn van de bevalling is misschien iets wat je als kiespijn zou missen, maar het moment waarop je kindje op je borst gelegd wordt is by far één van de mooiste momenten van je leven. Als je geen kindjes meer zult krijgen, zal je ook niet meer meemaken hoe het is om voor het eerst kennis te maken met je kleintje, om hem of haar te horen huilen en om ein-de-lijk van die rotpijn af te zijn!

8. Uren knuffelen op de bank met een newborn op je borst. Nope, zit er niet meer in. Jouw kinderen willen de wereld ontdekken. Jammer!

9. En denk eens aan al die bijzondere eerste mijlpalen! Van de bekende mijlpalen tot de veel te onderschatte, maar des te meer bijzondere momenten in het leven van je kind. Gelukkig zullen er ook nog een hoop volgen, maar dat eerste lachje, het eerste stapje en het eerste woordje… Gelukkig heb je de foto’s nog!

10. "Aahhh wat een liefje!" in de supermarkt wordt je met baby minstens iedere keer aangesproken en gecomplimenteerd met je prachtige kind. Daar zit je hoogstwaarschijnlijk niet op te wachten, maar het is toch leuker dan de reacties die je krijgt op die spartelende, driftige peuter in het gangpad of de kleuter die aan het zeuren is om een specifieke soort snoep die jij niet van plan bent te kopen. 

Wat mis jij het meest nu je gezin compleet is?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

8 leden zijn nu online
Aanmelden