6 mijlpalen die elke kersverse moeder meemaakt

6 mijlpalen die elke kersverse moeder meemaakt
  • in Moeder
  • 1
  • 29053
  • 05/01/2022

Je hebt een baby gekregen en je wereld is er opeens heel anders uit gaan zien. Het is extreem bijzonder om mee te maken welk effect de komst van zo’n kleine wurm op je leven heeft. Dit zijn in ieder geval de 6 mijlpalen die elke kersverse moeder meemaakt.

1. De eerste dag zonder paracetamol

Als je net bevallen bent, heb je waarschijnlijk overal pijn. Je ‘onderkant’ heeft flink te verduren gehad of je hebt een flink litteken van een keizersnede. Bovendien kan je last hebben van spierpijn van alle inspanning en krijg je stuwing in je borsten. Kortom: paracetamolletjes zijn je nieuwe beste vrienden. Het advies is om iedere zes uur twee stuks te slikken en dit enige tijd vol te houden. De eerste dag zonder paracetamol is dus een echte mijlpaal. Je bent min of meer weer hersteld!

2. De eerste dag zonder kraamverzorgende

Ze heeft je in de eerste week met je kind op weg geholpen. Je verzorgd toen je in bed lag, je kindje verschoond, je geleerd hoe je hem aan moet leggen, je huis schoongehouden, je was weggewerkt en je kraamvisite van koffie voorzien. Kortom: ze was je rots in de branding. En dan is dag 8 aangebroken en zal ze voorgoed uit jullie leven stappen. De eerste dag zonder de hulp van een kraamverzorgende is dan ook heel raar. Opeens moet je alles helemaal zelf doen. Gelukkig betekent dit wel dat je niet meer om half 9 ‘s morgens klaar hoeft te staan om de deur open te doen!

Lees ook:
Vijf ondergewaardeerde mijlpalen in het leven van je baby

3. De eerste keer naar de supermarkt met baby

Je hebt even snel iets nodig en besluit dat je je goed genoeg voelt om met je uk in de splinternieuwe kinderwagen naar de supermarkt te gaan. Niet alleen lijkt dat wandelingetje - dat je al zo vaak alleen gemaakt hebt - met kind opeens een stuk langer, ook heb je het gevoel dat iedereen het op jouw baby voorzien heeft. No way dat je haar alleen bij de bananen laat staan, als je zelf een netje mandarijnen gaat pakken. En wat als de baby opeens hartverscheurend gaat huilen als hij honger heeft of z’n luier heeft volgepoept? Een bezoekje aan de buurtsuper was nog nooit zo spannend!

4. De eerste keer zonder baby op pad

Het duurt vaak wel even, maar er komt een dag waarop je 1. in je eentje boodschappen wilt doen of 2. echt even tussenuit wil of 3. moet gaan werken. De dag is aangebroken waarop de wegen van jou en je uk - al is het maar heel even - scheiden. Je voelt je alleen, leeg en veel vrijer dan je je ooit hebt gevoeld. Desondanks kijk je om de haverklap op je telefoon of thuis alles wel goed gaat en heb je continu het idee dat je ‘iets’ vergeet…

5. De eerste keer dat je weer in je oude spijkerbroek past

Je hebt het - tegen alle adviezen in - na de bevalling vast geprobeerd: je oude spijkerbroek aan te trekken. Helaas lukt het de meeste vrouwen niet om die korte tijd postpartum over hun billen te krijgen. Geeft niets, dat hoort erbij. Maar als de dag aanbreekt waarop die oude spijkerbroek opeens wel weer past, gaat de vlag uit! Hoera!

6. De eerste keer naar het consultatiebureau

Je hebt waarschijnlijk vaak genoeg van vriendinnen gehoord hoe rot een bezoekje aan het consultatiebureau (“consternatie, huha”) wel niet kan zijn. Enigszins afwachtend zit je dan ook in met je baby in die slechts een luiertje aan heeft, in de wachtkamer. Eenmaal binnengekomen mag je haar meten en wegen en kom je al snel tot de conclusie dat het eigenlijk best meevalt, zo’n bezoekje. Sterker nog, met alle complimenten en fijne tips die je hebt gekregen, voel je je alsof je op wolken loopt. Wanneer mag je weer?

Wat waren belangrijke mijlpalen in jouw leven als kersverse moeder?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Sharon

    5. De eerste keer dat je weer in je oude spijkerbroek pastJe hebt het - tegen alle adviezen in - na de bevalling vast geprobeerd: je oude spijkerbroek aan te trekken. Helaas lukt het de meeste vrouwen niet om die korte tijd postpartum over hun billen te krijgen. Geeft niets, dat hoort erbij. Maar als de dag aanbreekt waarop die oude spijkerbroek opeens wel weer past, gaat de vlag uit! Hoera!

    IK VREES VAN NEVER....

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50