8x dingen om te doen met je peuter terwijl jij languit op de bank ligt

8x dingen om te doen met je peuter terwijl jij languit op de bank ligt
  • in Peuter
  • 0
  • 524
  • 26/07/2023

Je bent al de hele dag in de weer en je peuter vraagt om aandacht. Eigenlijk heb je zin om op de bank te blijven liggen, maar je wilt ook iets met je kleine doen. Waarom niet allebei tegelijkertijd? Dit zijn 8 leuke dingen om te doen met je peuter terwijl jij languit op de bank kunt blijven liggen.

1. Ra, ra, waar denk ik aan?

Zeg tegen je peuter dat je een bepaald voorwerp, dier of plaats in gedachten hebt en dat hij moet raden waaraan je denkt. Geef na elk fout antwoord een nieuwe hint. En maak het niet altijd te moeilijk. Begin met bijvoorbeeld: “Ik heb een dier in gedachten, dat met zijn staart kwispelt als hij blij is en het liefst met een stok speelt.”

2. Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Een klassieker: ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het is...rood! Dit spelletje is altijd een succes!

3.  Maak de beer niet wakker

Superspannend spel: jij doet alsof je een slapende beer bent en je kleine moet iets van je stelen, bijvoorbeeld een kussen of speelgoed, zonder dat hij je wakker mag maken.

4. Koud, warm

Ook een klassieker: verstop de favoriete knuffel van je peuter en ga lekker relaxt op de bank liggen. Je kind mag dan op zoek gaan en jij zegt ‘warm’ als je kleine in de buurt van de verstopte knuffel is en 'koud’ als je kind te ver weggaat.

5. Samen verhaaltjes verzinnen

Ook leuk: samen verhaaltjes verzinnen. Jij begint met een zin, bijvoorbeeld: “Er was eens een kleine poes die gek was op slapen.” Vervolgens vraag je aan je peuter verschillende vragen als: “Wat voor kleur heeft de poes?”, “Waar slaapt de poes het allerliefst?”en ga zo maar door. Verzin om de beurt iets voor het verhaal. Dit spel is heel goed om de fantasie van je peuter te stimuleren!

6. Mama, is ziek

O jee, mama is ziek en heeft hulp nodig van de dokter! Haal een speelgoed verbanddoos erbij, of pak een echte pleister, thermometer of verband erbij. Zo kan je kleine de dokter zijn en proberen jou beter te maken.

7. Voorlezen

Een goede manier om allebei echt even tot rust te komen: lekker voorlezen. Het liefst een boek waarbij je leuke stemmetjes kunt maken en vol zit met avontuur!

8. Opruimspelletje

Pak de speelgoedmand of –bak erbij en doe het basketbalspel met speelgoed, dat natuurlijk niet kapotgaat als het op de grond valt of in de bak wordt gesmeten. Ga op de bank zitten en gooi om de beurt het speelgoed in de mand/bak. Een héle leuke en speelse manier om je woonkamer weer een beetje op orde te krijgen. 

Lees ook:

Koken: kan dat met je peuter?
Waarom zet je kind zijn speelgoed zo graag op een rijtje?

Bron: TinyBeans.com

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50