8 weetjes die je nog niet wist over baby’s en zwangerschappen 

8 weetjes die je nog niet wist over baby’s en zwangerschappen 

Er komt van alles bij een zwangerschap kijken. Hoe goed je je ook hebt ingelezen, er is altijd wel iets waar je nog niet van hebt gehoord. Ken jij al deze weetjes over zwangerschappen en baby’s al? 

Huilen in de buik 

In de buik kunnen baby’tjes al huilen. Amerikaanse onderzoekers kwamen erachter dat rond de 28 weken een baby’tje al kan huilen in de buik van de moeder. Ze kunnen sowieso al redelijk veel in de buik namelijk, duimzuigen, ogen open en dichtdoen, schoppen, slikken en plassen. 

Huilen zonder tranen 

Een pasgeboren baby huilt zonder tranen. Dit komt omdat nog niet alle zintuigen ontwikkeld zijn en de traanbuisjes dus nog niet volledig werken.  

Plassen in de buik 

Een baby’tje kan gaan plassen als hij nog in de buik zit. Dit komt door het drinken van het vruchtwater. Gelukkig is dit niet schadelijk voor de baby en moeder.  

Geboren mét tand 

Gemiddeld worden 1 op de 2000 baby’tjes geboren met een melktandje. Dit is best zeldzaam en het kan zijn dat ze het tandje na de geboorte eruit halen. Zo niet, dan moet deze met speciale tandpasta en een borsteltje gepoetst worden. 

Baby hoort constant een ruis 

In de buik hoort je baby constant een ruis. Hij is daar dus ook aan gewend. Een ruisgeluid oftewel white noise, kan helpen om je kindje in slaap te laten vallen.  

Heftige dromen tijdens zwangerschap 

Tijdens je zwangerschap zul je waarschijnlijker meer en heftigere dromen krijgen. Je gaat mentaal en fysiek door een zware periode en dit zul je in je slaap dan ook verwerken in de vorm van dromen.


Uitgerekende datum 

Maar heel weinig vrouwen bevallen op hun uitgerekende datum. Slechts 5% maar. Zo’n datum is dus alleen voor een inschatting.  

Botten van de baby 

Baby’s worden geboren zonder knieschijven. Op de plek waar de knieschijf hoort, zit dan nog kraakbeen. Later groeit daar een knieschijf. Daarbij hebben baby’s ook veel meer botten dan een volwassen persoon. Een baby heeft er 350 en een volwassenen heeft er 206. Dit komt doordat er bij een baby nog veel botten los van elkaar zitten die op latere leeftijd aan elkaar groeien.  

Welk weetje kende jij nog niet? 

Lees ook:

5 weetjes over schopjes in de buik 
Leuke weetjes over kinderen geboren in april 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50