7 verantwoorde tips om af te vallen tijdens het geven van borstvoeding

7 verantwoorde tips om af te vallen tijdens het geven van borstvoeding
  • in Overig
  • 0
  • 5790
  • 01/06/2021

Je hebt net een wondertje op de wereld gezet, dus afvallen is heus niet belangrijk. Maar sommige mama’s willen dit op den duur toch weer een beetje in gang brengen. Kan dat ook tijdens het geven van borstvoeding? Ja, zeker! Maar dan wel met deze veilige tips:

Geef jezelf tijd

Geef je lichaam de tijd om te herstellen van de zwangerschap en de bevalling. Het was een hele klus dus wees lief voor jezelf en overhaast dit traject niet. Houd dus in ieder geval 2 maanden hersteltijd aan, in deze 8 weken is de melkproductie ook goed op gang gekomen en hierna kun je weer wat meer gaan bewegen of anders eten.

Lees ook
Had iemand me dit maar verteld voordat ik borstvoeding ging geven

Geef borstvoeding op het moment dat je kindje het wil

Als je borstvoeding geeft verbrand je behoorlijk wat calorieën, denk aan 200 tot 500 extra calorieën per dag. Onderschat dit dus niet! Het beste moment om het meeste te verbranden is het moment waarop jouw kindje naar je borst grijpt. Houd dus geen klok bij maar voed wanneer hij of zij het aangeeft.

Denk aan je groenten

Als je borstvoeding geeft wil je uiteraard zo gezond mogelijk zijn en geen tekorten oplopen. Eet daarom lekker veel groenten. Groenten zijn rijk aan vitamines, mineralen, antioxidanten, vezels, eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten. Dit weten we allemaal, maar helaas eten we het vaak genoeg niet voldoende. Doe dit dus vooral lekker wel!

Begin geen strikte diëten

Je wil natuurlijk een goede melkproductie hebben en daarvoor is gevarieerd eten heel erg belangrijk. Tijdens deze periode is het niet aan te raden om bijvoorbeeld het ketogene dieet te volgen, of om een juice cleanse te doen. Dit soort strikte diëten of lifestyle keuzes bewaar je liever voor na de borstvoeding tijd.

Ga wat vaker de deur uit (met je kindje)

Haal wat vaker een frisse neus en doe dit het liefste met jouw kindje op je borst. Als je je kleine in een draagzak draagt draag je toch wat extra kilo’s met je mee. En dit zal iedere traptrede of loopafstand toch ietsje pittiger maken. Daarnaast hoef je je kleintje niet te missen als jij op pad gaat voor je cardio, wat natuurlijk ook heel fijn is ;).

Me-time

Probeer als het even kan wat tijd voor jezelf in te plannen. Misschien heb je een fijne partner, een lieve ouder of een top oppas die even voor jouw kleintje kan zorgen. Dit is belangrijk omdat stress een behoorlijke ‘dikmaker’ is. En een baby kan voor behoorlijk wat stress zorgen. Stap dus wat vaker in bad of lees even een uurtje uit je favoriete boek.

Ga uit van een traag proces

Ga er niet vanuit dat je binnen mum van tijd weer op je oude gewicht zit. Dit moet je misschien wel helemaal niet willen. Als je dit wel graag wil is het aan te raden om daar een lange tijd voor te reserveren. Je doet wat je kunt! Eet gezond, beweeg (met of zonder kleine), gun jezelf de rust en geniet vooral van deze mooie tijd!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50