7 tips voor het daten als single moeder

7 tips voor het daten als single moeder
  • in Relaties
  • 0
  • 9327
  • 15/09/2023

Daten als single moeder kan best lastig zijn. Het is misschien even inkomen, want misschien heb je sinds je een kind hebt geen date meer van dichtbij hebt gezien vanwege je prioriteiten. Dat maakt het eng. Daarnaast is er zoiets als tijdgebrek én de vraag hoe je hiermee om moet gaan ten opzichte van je kind. Het goede nieuws? Het is zéker niet onmogelijk! Wij geven je tips.

1. Zorg ervoor dat je kind niet betrokken raakt bij je datingleven

Je kind moet zich alleen zorgen maken om zijn/haar LEGO-blokjes, Barbies, vriendjes en vriendinnetjes. Betrek hem of haar dus niet bij je liefdesleven of gebrek aan liefdesleven. Praat niet over alle mannen met wie je date en stel ze niet direct aan hem of haar voor. Heel belangrijk: ga ook niet op zoek naar een nieuwe papa, maar naar een nieuwe partner!

2. Houd je ogen open

Als single moeder heb je weinig tijd om potentiële mannen te ontmoeten, laten we eerlijk zijn. Zorg dus dat je je ogen openhoudt. Je kunt bijvoorbeeld het nuttige met het aangename combineren. Kijk en flirt in de sportschool, in de supermarkt, op het kinderdagverblijf of in de speeltuin. Je hoeft je potentiële man echt niet in de kroeg te ontmoeten. 

3. Ga online daten

Ook een handige voor single moeders: ga online daten! Zodra jouw kind op bed ligt kun jij lekker swipen en scrollen. Het internet is 24/7 ‘open’ dus je kunt chatten, flirten en reageren wanneer het jou uitkomt. Zelfs als je even naar de wc gaat kun je vijf minuten swipen. Ideaal! Bovendien hoef je niet eerst uit te vinden of diegene wel vrijgezel is en kun jij meteen in je profiel kwakken dat je kinderen hebt. Is dat ook meteen duidelijk.

4. Gá!

Als single mum is het fijn om af en toe op date te gaan. Om meer te zijn dan alleen moeder en werknemer. Temper je verwachtingen en maak er een gezellige avond van. Geef mannen een kans. Al is het maar om je weer even begeerd en vrouw te voelen en je weer lekker op te doffen. Bovendien is het leuk om eens te praten over de wereld, politiek en hobby’s in plaats van over SpongeBob.

5. Plan je dates strategisch, oppastechnisch gezien

Het beste is om je dates te plannen als je kind bijvoorbeeld bij je ex-man is dat weekend. Zo hoef je hem of haar niet uit te leggen waarom je weggaat, hoef je geen oppas te betalen en als het gezelliger wordt dan je dacht is zelfs dát geen probleem. Is de vader van je kind helemaal niet meer in beeld? Laat hem of haar lekker een nachtje logeren bij opa en oma of vraag aan een vriendin of zij op wil passen en zeg dat ze haar kind dan binnenkort bij jou mag komen brengen. Bespaart je weer geld!

6. Ga een drankje doen op de eerste date

Zorg dat de eerste date relaxt is. Ga bijvoorbeeld niet meteen uit eten; als het niet klikt zit je een paar uur aan diegene vast. Als je alleen een drankje gaat doen, kun je na twee cola’s de benenwagen weer pakken. Ga ook niet naar de bioscoop, zo kun je hem natuurlijk niet leren kennen. Houd de onderwerpen luchtig en begin niet over de slopende echtscheiding met je ex-man bijvoorbeeld.

7. En dan... je nieuwe partner voorstellen

Allereerst is belangrijk dat je je nieuwe partner pas voorstelt aan je kind als het echt serieus is. Zoals eerder gezegd: betrek ze niet bij je dateleven. Maar zijn jullie het stadium daten voorbij? Neem je nieuwe vriend mee naar jouw huis, waar je kind zich het fijnst voelt. Zorg dat je wel al in het stadium bent dat je kind weet dat het tussen jou en je ex-man niet meer goed gaat komen en dat je verder bent gegaan met je leven. Bereid hem of haar ook voor door te zeggen dat er vanmiddag/morgen iemand langskomt die je graag aan hem/haar voor wil stellen, omdat die persoon belangrijk voor je is. Zorg dat de ontmoeting casual is en niet te lang. Leg er geen druk op.

Heb jij nog tips om te daten als single moeder?

Lees ook:

7 thuis-date tips voor ouders (met jonge kinderen)
Zo maak je meer mamavriendinnen

Bron: Babble

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50