7 thuisdate-tips voor ouders (met jonge kinderen)

7 thuisdate-tips voor ouders (met jonge kinderen)

Je hebt een date met je lief, belt de oppas: ziek! Wat nu? Geen paniek: het is ook leuk om thuis tijd met elkaar door te brengen. Hier zijn 7 thuisdate-tips voor ouders (met jonge kinderen).

Je relatie heeft heel wat te verduren als je kinderen hebt, maar om de vlam brandende te houden, is het belangrijk om elkaar niet uit het oog te verliezen. Nu is het soms een heel gedoe om een leuke en goede oppas te vinden en als je er eentje hebt die ziek wordt, heb je er ook niet veel aan.

Lees ook:
5 tips om je relatie goed te houden als jullie net ouders zijn geworden

Candlelight dinner

Mijn man en ik hadden soms helemaal geen zin in dat geregel en stelden een wekelijkse thuisdate in. Elke vrijdag brachten we de kinderen op tijd naar bed en dan konden wij zo rond acht uur/half negen aanschuiven voor onze candlelight dinner voor twee! Even heerlijk bijkletsen en dan het liefst niet over de kinderen, maar over onze plannen, interesses en bezigheden.

Nu de kinderen wat groter zijn, gaat dat steeds lastiger, want ze blijven langer op en gaan zich nu vanaf de bank bemoeien met onze gesprekken en ons eten… Dus nu gaan we toch maar wat vaker uit huis voor quality time met ons tweetjes.

Thuisdate-tips

Toch heb ik hele goede herinneringen aan onze thuis-uit-eten-avondjes. Hier zijn nog andere leuke thuisdate-tips voor ouders (met jonge kinderen):

1. Proeverij

Je bent toch al thuis, dus je hoeft geen rekening te houden wie de BOB is die avond. Dé ideale gelegenheid om een proeverij te houden. Koop bier, wijn of iets sterkers. In ieder geval iets wat jullie nog nooit in huis hebben gehaald. Misschien zit er iets bij wat jullie heel lekker vinden?

2. Om en om een kiezen

Jij bent fan van romcoms, hij van keiharde actiefilms. Organiseer een avondje waarbij de een mag beslissen wat er mag gebeuren. Dus wat er wordt gegeten, wat er wordt gedaan, welke film er wordt gekeken…

3. Ontbijt op bed

Een date hoeft natuurlijk niet ’s avonds, het kan ook in de ochtend. Verras je lief met een uitgebreid ontbijt op bed. Joh! Het lijkt wel Moederdag!

4. Thema-avond

Kies een thema uit! Ga bijvoorbeeld voor een Franse avond, en kies voor een Frans diner een een romantische Franse film en een ‘french kiss’…

5. Spelletjesavond!

Trek alle bordspellen uit de kast en ga de competitie met elkaar aan. Heerlijk ouderwets gezellig en een beetje competitie in de relatie kan natuurlijk nooit kwaad!

6. Lekker toetjes

Doe iets wat je nooit bij de kinderen zou doen: laat het (gezonde) diner zitten en ga meteen door naar de toetjes. En dan niet een, maar maak een groot bord met allerlei verschillende soorten toetjes. Liefde gaat door de maag!

7. Bucket list

Wat zou je nog het allerliefste willen doen? En wat heeft je partner op zijn bucket list staan? Pak een mooi koekjesblik en verdeel post-its onder elkaar. Schrijf daarop alles wat je graag in je leven wilt doen of bereiken. Leuk om van elkaar te weten en als het kan een leuk idee om ze bij volgende dates met elkaar uit te voeren.

Heb jij nog leuke thuisdate-tips? Deel ze hieronder!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50