6 praktische dingen die elke mama dagelijks kan doen

6 praktische dingen die elke mama dagelijks kan doen

Soms als je niet of parttime werkt kunnen de dagen alleen thuis met de kinderen overweldigend of vermoeiend zijn. Daarom hebben we wat praktische tips om toch nog een productieve dag te hebben thuis met kinderen!

1. Sta eerder op dan de kinderen

Probeer eens een half uurtje eerder op te staan dan de rest. Je zal versteld staan wat je met deze extra tijd kunt doen. Een heerlijke douche nemen, je yoga routine uitoefenen of misschien ruim je liever de vaatwasser uit of bereid je alvast het ontbijt voor.

2. Kleed je aan

En dan bedoelen we echt aankleden! Je pyjamabroek en yoga outfit volstaan niet. Het is verleidelijk om je comfi kleding aan te trekken vooral als je die dag helemaal vrij bent, maar een echte outfit kan een oppepper geven. Draag je make-up? Doe dit ook gelijk ‘s ochtends op zodat je weer fris en fruitig aan de dag begint.

Lees ook:
5 dagelijkse activiteiten met je baby

3. Doe een opruim rondje in huis

Gooi alle rondzwervende kledingstukken in de wasmand, leg speelgoed op zijn plek en haal een doekje over het aanrechtblad en de eettafel. Het kost je tien minuutjes en het huis ziet er weer spik en span uit. Zo goed als...

4. Streep iets af van je to-do-list

Leg jezelf niet teveel taken op, maar streep wel een reëel puntje af van je to-do-list. Dit kan van alles zijn: een wasje draaien, een boodschap doen of een keukenkastje opruimen. Werk ook gelijk het to-do-lijstje bij.

5. Ga een blokje om

Van de hele dag binnen zitten wordt niemand gelukkig. Heb je geen taken of afspraken buiten de deur? Loop dan in ieder geval een blokje om met de kids. De buitenlucht zal iedereen goed doen.

6. Zet de vaatwasser aan

En ‘s avonds als de dag er weer op zit, vergeet dan niet om de vaatwasser aan te zetten. Zo begin je de volgende dag weer met een schone lei!

Zijn er dingen die jij elke dag doet thuis?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Laura Saija was online redacteur bij BabyBytes. Ze woont samen met haar vriend Toby, hun peuter Rosie (december 2017) en dreumes Norah (oktober 2019) en baby Hunter (mei 2021). In haar dagelijkse leven probeert ze een balans te vinden tussen het moederschap, haar relatie, vriendinnen én carrière. Volg Laura ook op Instagram.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50