5 dagelijkse activiteiten met je baby

5 dagelijkse activiteiten met je baby

Heeft een baby eigenlijk wel lol? En hoe kun je de dag een beetje plezierig maken voor een baby? Dit vraagt elke moeder zich wel eens af, vooral in de eerste maanden na de geboorte als een baby eigenlijk nog vrij weinig kan.

1. Rondje wandelen

Buitenlucht is niet alleen goed voor de baby, maar ook voor jezelf. In de eerste maanden is het soms verleidelijk om lekker op de bank met je baby’tje te knuffelen, maar als het weer het toelaat is het zeker lekker om een frisse neus te halen.

2. Tummy time

De ene baby vindt het leuker dan de ander, maar oefenen op de buik kan een leuk middag ritueeltje zijn. Hartstikke goed om het fragiele nekje te trainen.

Lees ook:
8 activiteiten met een baby van 3 tot 6 maanden

3. In de spiegel kijken

In de spiegel kan je baby zichzelf goed bekijken en leren kennen. Hier kun je al vroeg mee beginnen. Als jullie samen voor de spiegel staan, kun je ook dingen aanwijzen en benoemen. Het neusje, het mondje, de haartjes. En natuurlijk kunnen jullie lol maken door samen gekke bekken te trekken.

4. In de babygym

Af en toe moet de baby zich ook zelf kunnen vermaken en vaak vinden ze het maar al te leuk om even te spelen onder de babygym. Je zult versteld staan hoe snel zijn motoriek ontwikkelt en hoe je baby de speeltjes goed weet vast te grijpen.

5. Boekje voorlezen

Ook hier kun je al vroeg mee beginnen. Kies eerst voor makkelijke boekjes waarbij je bijvoorbeeld alleen dieren aanwijst en benoemt. Gezellig en goed voor de taalontwikkeling van je kindje.

Welke activiteit doe jij elke dag wel eens met je baby?

Laura Saija is online redacteur bij BabyBytes. Ze woont samen met haar vriend Toby en hun baby Rosie (december 2017) in Amsterdam. In haar dagelijkse leven probeert ze een balans te vinden tussen het moederschap, haar relatie, vriendinnen én carrière. Volg Laura ook op Instagram.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

8 leden zijn nu online
Aanmelden