5x leuke herfstactiviteiten voor met de kids

5x leuke herfstactiviteiten voor met de kids

Het is dan nu toch echt herfst. Hét seizoen om lekker buiten de natuur te ontdekken en in plassen te springen. Maar het is natuurlijk ook het seizoen om heerlijk samen onder een dekentje op de bank te kruipen. Genoeg te doen dus. Heb je even geen inspiratie meer? Dan hebben wij vijf leuke herfstactiviteiten die je samen met de kids kan doen.

Knutselen met herfstmaterialen

Hoe leuk is het om samen met je kleintje een boswandeling te maken en zelf al het knutsel materiaal te vinden. Jullie kunnen opzoek gaan naar grote bladeren, eikeltjes, mooie takjes, kastanjes, dennenappels etc. Hier kunnen jullie samen een mooi knutselwerkje van maken. Daarbij zijn bladeren en kastanjes zijn ideaal om als stempel te gebruiken.

Bakken

Als het buiten regent en slecht weer is, is niets leuker dan lekker een cake bakken. Dit kan natuurlijk van alles zijn, een herfstige appelcake, cupcakes of brownies. Kijk voor inspiratie naar dit heerlijke bananenbrood recept om met je kind te maken. Vergeet niet samen de spatels af te likken ;)

Filmmarathon

Trek jullie zachtste pyjama aan en haal de lekkerste snacks maar uit de kast… dan kan de filmmarathon beginnen! Een middagje binnenblijven is ook wel is lekker, kies een leuke familiefilm uit en dan kan het genieten beginnen.

Pompoen snijden

Bij de herfst horen natuurlijk pompoenen! Zoek samen een mooie pompoen uit bij een pompoenboerderij. Je kan ze versieren of alvast uithollen en er een leuk (of eng) gezichtje uitsnijden. Een waxinelichtje erin en het is een mooie Halloween lamp geworden! Het is ook leuk om de pompoenpitjes te bewaren en te roosteren. Zo heb je samen heerlijke pompoenpitjes voor in de sla of granola.

Paddenstoelen zoeken

Ga lekker wandelen in het bos en opzoek naar paddenstoelen. Er zijn heel veel verschillende soorten paddenstoelen die je kunt vinden en ontdekken. Neem bijvoorbeeld een spiegeltje mee. Zo hoef je de paddenstoelen niet te plukken maar kan je wel de bijzondere onderkanten bekijken, door het spiegeltje eronder te houden!

 

Wat vind jij het leukst om te doen in de herfst met je kind?

 

Lees ook:

8 leuke activiteiten met een baby van 3 tot 6 maanden 
35 date ideeën voor moeder en zoon

Bron: kidsproof & Kekmama

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50