Ja ja, het is zo ver! Vandaag, 23 februari, is het bananenbrooddag. De perfecte dag om lekker in de keuken te staan en te genieten van elkaar en natuurlijk het eindresultaat. Heb je nog geen inspiratie voor een lekker, maar gezond bananenbrood en wil je het toch maken? Lees dan vooral verder!
Wat heb je nodig?
Bananenbrood heeft eigenlijk een heel makkelijk recept. Het belangrijkste is dat je drie rijpe bananen hebt die al bruin zijn. Zo zijn ze makkelijk te mengen met de andere ingrediënten. De complete ingrediënten lijst is als volgt:
3 eieren
3 rijpe bananen
1 tl kaneel
1 snufje zout
150 gram havermout
1 tl bakpoeder
75 gram rozijnen
Rozijnen zijn ontzettend lekker en gezond voor je kleine en in dit recept zorgen ze voor een zoete toevoeging!
Gaan met die banaan
Verwarm eerst de oven voor op 180°C en vet de bakvorm in met boter of olie. Zo is dat alvast gedaan en kun jij beginnen met maken. Gaan met die banaan!
Mix de eieren, de bananen, de theelepel kaneel en het snufje zout tot een gladde massa.
Voeg vervolgens de havermout en de bakpoeder toe en meng dit door elkaar. Dit hoeft niet heel glad te zijn.
Voeg vervolgens de rozijnen toe en mix het beslag tot een massa. Doe dit niet in een blender, want anders gaan de rozijnen stuk!
In de oven
Nu kan jullie creatie in de oven! Giet het beslag in de ingevette bakvorm en als het goed is, is de oven voorverwarmd! Bak het brood in 45 tot 60 minuten gaar (zelf even checken of het gaar is met een satéprikker!) en voilà, genieten maar! Het brood zal tijdens het afkoelen nog zakken, maar warm is 'ie toch het lekkerst!
Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!
Het fijne is, dat je bananenbrood op veel verschillende manieren kan maken. Ik bak altijd zonder eieren., mijn man is vegan. 3 Eieren toevoegen klinkt voor mij sowieso al als erg veel, voor een cake 🙈
Reageer op dit artikel
reacties (1) Stuur een bedankje