8 activiteiten met een baby van 3 tot 6 maanden

8 activiteiten met een baby van 3 tot 6 maanden
  • in Baby
  • 0
  • 19683
  • 31/03/2022

Ook al zijn ze nog klein, er zijn genoeg manieren om met een baby van drie tot zes maanden te ‘spelen’. Ook kun je ze spelenderwijs van alles leren. Deze dingen kun je thuis doen met de baby.

Samen omrollen

Kan je baby nog niet omrollen? Het klinkt een beetje gek, maar je kunt hem dit leren door het voor te doen. Ga samen op een groot kleed liggen en rollen maar.

Lees ook
30 leuke moeder-dochter activiteiten

Boekje lezen

Op deze leeftijd is het al van belang om een baby voor te lezen. Zo raakt hij gewend aan jouw stem, klanken en woorden. Kies voor boekjes met felle kleuren of verschillende texturen.

Waterspel

Laat de baby kennis maken met water. Zet een pan met water voor zijn neus en doe daar wat plastic speeltjes in. Ga erbij zitten en kijk hoe de baby zich vermaakt met waterspetters.

Elkaar nadoen

Op deze leeftijd beginnen baby’s de geluiden en bewegingen van hun ouders na te doen. Trek dus wat gekke bekken en maak grappige geluidjes en kijk of de baby het nadoet.

Spiegelbeeld

Ze ontdekken hun eigen gezicht en vinden dat erg leuk. Ga dus af en toe met de baby voor de spiegel staan of koop een speeltje met een spiegeltje erop.

Tummy time

Als de baby zelf nog niet omrolt, is het belangrijk om hem af en toe op zijn buik te leggen. Leg wat speeltjes om hem heen en motiveer hem om ze te pakken. Zo traint de baby zijn spieren en coördinatie om later te rollen en kruipen.

Bellen blazen

Hier krijg je vast leuke reacties op. Blaas bellen richting de baby zodat hij ze kan ‘pakken’.

Wat doe jij met een baby van drie tot zes maanden oud?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Laura Saija was online redacteur bij BabyBytes. Ze woont samen met haar vriend Toby, hun peuter Rosie (december 2017) en dreumes Norah (oktober 2019) en baby Hunter (mei 2021). In haar dagelijkse leven probeert ze een balans te vinden tussen het moederschap, haar relatie, vriendinnen én carrière. Volg Laura ook op Instagram.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50