Newborn kleding kopen? Hier moet je op letten

Newborn kleding kopen? Hier moet je op letten

De één begint al met newborn kleding kopen bij een positieve test, de ander pas als ze bijna op knappen staat. Hoe dan ook, er moeten genoeg kleertjes in huis zijn voor de toekomstige spruit. Maar wat heb je nou echt nodig voor een pasgeboren baby?

Eerste outfit

We beginnen meteen met leukste gedeelte van newborn kleding kopen en dat is het kopen van het eerste outfitje. Nadat je baby eerst een uurtje op je borst ligt, wordt hij gewogen en gemeten. Dan mag hij zijn eerste outfitje aan. Fotomoment! Dit pakje gaat als het te klein wordt de babydoos in en kan altijd tevoorschijn gehaald worden als herinnering aan de geboorte en de kraamtijd. Zo klein waren ze!

De maat

Iets wat je van tevoren lastig kan voorspellen, is de maat van de baby. Op de meeste baby uitzetlijsten wordt aangeraden om een stuk of zes rompers in huis te halen in maatje 50 en maat 56. Voor prematuur baby’s kun je maat 44 newborn kleding kopen. Het wordt aangeraden om niet teveel kleding in maat 50 te kopen. Er zijn baby’s hier maar kort in passen.

Comfortabel

Het belangrijkste aan newborn kleding kopen, is natuurlijk dat het comfortabel is voor je kindje. Je kindje zal het grootste gedeelte van de dag slapen en de huid kan nog erg gevoelig zijn. Denk daarom aan fijne zachte stoffen en kleding die niet te strak zit. Hier kan de baby de hele dag comfortabel in liggen. Jurkjes of spijkerbroekjes zijn ontzettend schattig, maar zijn niet heel comfi. Net als schoenen… Zolang je baby niet loopt, zijn schoenen overbodig. Warme slofjes zijn wel heel fijn!

Praktische kleding

Eten, slapen, poepen, slapen, spugen. De gemiddelde dagbesteding van een pasgeboren baby. Soms kun je een newborn wel elk uur verschonen. Maak het jezelf makkelijk met: overslagrompers, boxpakjes en overslagshirts. Deze items hoef je niet over het hoofdje van je kindje te trekken en zijn dus erg fijn bij het verschonen. Nog een tip: shop de kleertjes voor jouw newborn in kleuren die makkelijk te combineren zijn. Zo kan je eenvoudig leuke setjes maken met elk item en maakt het niet uit als er meerdere kledingstukken in de was liggen.

Seizoenskleding

Ook het seizoen waarin je bevalt, speelt natuurlijk mee in de keuze voor het kopen van newborn kleding. Voor de winter zijn rompers met lange mouwen erg fijn. Voor de zomer kies je liever voor rompers met korte mouwen maar zelfs baby's die midden in de zomer geboren worden, dragen de eerste dagen altijd lange mouwen. Zorg dus dat je deze rompers wel in huis hebt. Voor elk seizoen geldt wel: laagjes, laagjes en nog eens laagjes. Een overslagshirtje over een rompertje, daar weer een vestje overheen en je baby heeft het nooit koud. Voor de winter zijn broekjes met bijpassende slofjes zeker een aanrader. In de zomer zijn luchtige sokjes juist handig, deze kun je uit doen als het te warm wordt. 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Shrimp

    Knoopjes in de nek! Die vermijd ik. Als ik kleertjes krijg met knoopjes in de nek gaan ze regelrecht naar de poppen vd kids 馃お, die hebben dr toch geen last van

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50