5 dingen die je bij de tweede zwangerschap wél in je vluchttas doet

5 dingen die je bij de tweede zwangerschap wél in je vluchttas doet

Tijdens de eerste zwangerschap pak je keurig volgens het boekje een vluchttas in, maar eenmaal in het ziekenhuis had je de inhoud liever anders gezien. Een aantal dingen die niet op het lijstje staan, maar die je vast gaat waarderen...

Een voedingsbh

Hier had je van tevoren misschien niet aan gedacht maar als je wil gaan borstvoeden, begint dit ook al meteen na de geboorte. Een voedingsbh is dus geen overbodige luxe, zeker niet als jullie wat langer moeten blijven dan verwacht. 

Een badjas

Tijdens het opvangen van de weeën loop je douche in, douche uit. Tussendoor lig je op bed of loop je rondjes. Hoe handig is het dan als je niet je hele outfit meteen weer aan hoeft te doen, maar gewoon snel je badjas kunt pakken. 

Een schone outfit voor naar huis

Je pyjama en tandenborstel heb je netjes klaargelegd, maar heb je ook gedacht aan een schone outfit voor de terugweg. Dus niet de outfit waarin je je naar het ziekenhuis gehaast hebt, maar eentje die lekker schoon is en comfortabel zit. 

Haarverzorging producten

Klinkt misschien gek, maar na de zoveelste douchesessie is een crèmespoeling of een haarborstel geen overbodige luxe. 

Flipflops

Even een rondje door het ziekenhuis, zonder dat je je sokken en schoenen aan hoeft te trekken. Of misschien om aan te houden tijdens het douchen. Flipflops zijn hartstikke handig. 

Wat zou jij handig gevonden hebben in het ziekenhuis, maar had je niet in je vluchttas zitten?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


 • Myla04

  Voor mij een fleecedeken!

  Ooh ik had het snachts altijd zo koud, niet meer naast me ventje slapen dus ik had het koud! 🥶

  Een extra hoes voor het borstvoedingskussen!

  Als je kleintje teruggeeft op het kussen gaat het zuur ruiken dus een extra hoes is geen overbodige luxe!

  Een flesje water met een "sportdop" of "mondstukje" altijd makkelijk tijdens je weeën als je even dorst hebt!! De glazen in het ziekenhuis zijn dan zeer onhandig 😅

  En zoals hieronder vermeld een haarelastiekje!

  Godzijdank had ik nog niks toen ik binnen ging (buiten een scheur in m'n vruchtzak 🤷🏼‍♀️) en had mijn moeder nog de tijd voor alles te gaan maken thuis.

  Want ja ben prematuur bevallen en op 35weken dacht ik alles klaar te hebben maar onze juffrouw was met 34weken al klaar om de wereld te ontdekken 😅

 • beamke

  Een haarelastiekje! Normaal gesproken draag ik mijn haar los, maar tijdens de bevalling was een elastiekje wel handig. Met name vanwege het vele tussentijds overgeven. Geen haarelastiekje zelf meegenomen. Dom, dom, dom! Van de zuster toen een postelastiek gekregen. Maar ik kan je vertellen dat dat echt niet comfortabel is en het na de tijd weer uit je haar krijgen...? AUW!

 • MamaJL

  Deze dingen zaten de eerste keer al in mijn vluchttas. Stonden ook gewoon op het lijstje van de kraamzorgorganisatie.

 • O.

  Ik heb het idd ook al op mn lijstje staan, zwanger van de eerste. Ik denk dat het ook wel te maken heeft met het feit dat je jezelf tegenwoordig goed kunt voorzien van veel informatie, voornamelijk via internet. Maar ook in welke mate je zelf probeert om bepaalde informatie te achterhalen.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50