4 mensen aan wie ik ’n beetje een hekel kreeg na m’n bevalling

4 mensen aan wie ik ’n beetje een hekel kreeg na m’n bevalling

Als je moeder wordt, verander je zelf, verandert je leven en misschien ook wel de blik op de wereld. Dit kan ook betekenen dat de mensen om je heen een andere rol in je leven gaan spelen en je anders tegen ze aan kijkt. Bij mij was dit in ieder geval wel het geval.

Bepaalde vrouwen in m’n leven waar ik eerst niks mee had of een minder goede band mee had, klikte ik ineens veel beter mee toe ik moeder werd. Zo is de band met mijn eigen moeder ineens enorm versterkt; eindelijk begreep ik waarom ze de dingen altijd deed zoals ze ze deed. En waar die bezorgdheid vandaan kwam. Of waarom ze altijd zo strict was op bepaalde dingen. Maar andere mensen in m’n leven waar ik altijd zo close mee was? Aan sommigen van hen kreeg ik ’n beetje een hekel…

M’n schoonmoeder

Ik kon het altijd goed met haar vinden en sprak ook weleens met haar af zonder mijn man. Maar sinds ik bevallen ben trek ik haar Heul Slecht. Mijn moeder weet precies wanneer ze te veel is en wanneer ze even een stap achteruit moet doen. Maar zij niet. Ga ik even naar een andere kamer om borstvoeding te geven, gaat ze doodleuk naast me zitten en me met m’n jetsers bemoeien. Op zo’n moment wil ik gewoon naar haar gillen: Ga. Weg! Wáárom denk je dat ik in een andere kamer ga zitten.

Lees ook:
'Niemand heeft me ooit verteld dat ik mijn man zou gaan haten'

M’n baas

Op zich kon ik altijd prima met mijn baas. Ik wist dat hij wel van hardwerkende mensen hield - welke werkgever niet - maar als ik vrij wilde of wat dan ook, was dit nooit een probleem. Maar nu ik moeder ben en minder flexibel, merk ik aan hem dat-ie het inlevingsvermogen van een dode kakkerlak heeft. Ik werk nog steeds hard, misschien wel harder, maar ik moet nu gewoon echt om vijf uur de fiets op naar het kinderdagverblijf. Dus nee, ik kan niet een uur overwerken. En dat wrijft-ie er dan ook vaak genoeg passief-agressief in, waardoor ik me alleen maar schuldiger voel en hier niks mee kan.

M’n man

Nee, natuurlijk heb ik geen hekel aan ‘m. Ik wil ‘m alleen af en toe gewoon een stomp voor z’n kop geven. Zoals wanneer hij nooit het initiatief neemt om de kleine op bed te leggen, of in bad te doen. Of wanneer hij Echt Geeeeen Vrije Dag kan nemen als ons kind ziek is, en denkt dat ik dat wél heel makkelijk kan (nee, dat kan ik óók niet). Voor de rest is-ie best lief. Heus.

Mijn kinderloze vriendin zonder empathisch vermogen

Tuurlijk is het lastig om je in een moeder te verplaatsen als je zelf nog geen kinderen hebt. Ik verwacht dan ook niet dat m'n vriendin tot in detail snapt hoe mijn dag eruit ziet. Maar als je nog steeds elke week gaat leuren of ik meega naar de kroeg en of ik mee ga winkelen (en geïrriteerd raak als ik niet wil) terwijl ik een kind in leven probeer te houden, gemiddeld vier uur per nacht slaap en ‘m al zo weinig zie omdat ik vier dagen werk, dan snap je het in mijn ogen niet helemaal.

Voor de rest ben ik overigens best een leuke en blije moeder ;-)

Had jij dat ook na je zwangerschap: dat je sommige mensen in je omgeving in een héél ander daglicht zag?

Reageer op dit artikel

reacties (15) Stuur een bedankje


 • Soccer-Mom

  Niet herkenbaar.

 • Mijnmeisje2016

  Geen van alles bovenstaande herkenbaar!

  Wel heb ik een hekel gekregen aan mijn schoonzus....

 • Mamvanj

  Ik ook

 • Mama-van-meisje

  Mijn schoonouders inderdaad. Maar dat heeft mijn man ook. Binnenkort start een mediation proces om te kijken of de relatie nog te redden valt. Ik heb er een hard hoofd in. Uiteraard gaat de ruzie over mijn dochter. Specifiek...... over de middag slaapjes en het feit dat ik borstvoeding geef. Hoop dat de relatie te redden valt. Maar heb er een hard hoofd in. Ga niet stoppen met borstvoeding omdat schoonmoeder het er niet mee eens is.

 • My-Pride-and-Joy

  Qué? Nou hoop dat je man achter je staat en jullie goed duidelijk maken dat jullie degenen zijn die bepalen hoe en wat over jullie dochter.. tjonge zeg. die weet echt haar plek niet...

 • Mama-van-meisje

  Weten ze ook niet. Wel erg jammer want voor de komst van de kleine ging het echt altijd top. Dus ben benieuwd.

 • Daisy17

  Helaas aan een paar vriendinnen. De een is te losbandig wil wel kinderen maar heeft elke 3 maanden wel een ander. En heeft altijd wel een smoes om niet af te hoeven spreken. En de ander kan helaas geen kinderen krijgen. Ze is al 10 jaar samen met haar vriend en probeerde al een paar jaar helaas mocht het niet zo zijn vanwege pcos en heeft ze het voor nu opgegeven. Helaas heb ik niks van haar gehoord het afgelopen jaar. En als ik contact zoek heeft ze geen tijd. Beetje jammer van die 12jarige vriendschappen.

 • tdjz

  OMG, heel herkenbaar, bij mij komt mijn schoonzus er alleen ook nog bij. Maar zij heeft een psychose gehad en in die psychose iets vreselijks geprobeerd (voor haar gelukkig niet gelukt) maar daardoor bescherm ik mijn kindje wel tegen haar. Mijn schoonmoeder daarin tegen houdt zich juist op de achtergrond, meer dan mijn moeder :)

 • Svdh11

  haha.. sommige dingen herken ik hier wel inderdaad uit! best grappig hoe je daar zo ik kan gaan veranderen.

 • rlyblue

  Yup, herkenbaar. Maar bij mij is de band met mijn moeder juist minder geworden. Ze wil graag oma spelen en dat doet ze ook heel leuk, alleen houdt ze soms weinig rekening met de werkelijkheid rond feestdagen. Met kerst hadden zij en mijn vader zoveel cadeaus voor de kleintjes dat we anderhalf uur bezig waren met uitpakken. We begonnen om half 6 maar we moesten ook nog eten en het is een uur rijden. Onze vraag of we eerder konden beginnen werd gewoon 'vergeten'. Dus rond 6 uur hadden we een hongerig, strondvervelend kind die van gekkigheid niet wist waar hij moest kijken en tweederde van de cadeaus nog ingepakt. Een kind van 7 zou deze opzet leuk gevonden hebben maar beide kleinkids waren anderhalf...

 • Saarrah

  Oh herkenbaar; ) al snapt hier mijn eigen moeder ook niet helemaal dat genoeg soms genoeg is :p

 • Sharon

  Gelukkig niet herkenbaar

 • baby-s

  Ja dit heb ik ook. Vooral mijn schoonmoeder kan ik niet luchten. Ze wil zich met te veel bemoeien en beslissingen nemen. Is niet jouw kind pppffff

 • baby2016AT

  hier dus net zo.. !! w komt ook alleen maar voor de kleine, nja prima, appt ze laatst, ik zou et fijn vinden als hij wakker is als ik kom... wtf, het is een baby van toen 7 weken..

 • Mama-van-meisje

  Dat wakker zijn is hier ook een discussie punt. " ze kan best een slaapje over slaan als wij helemaal naar jullie zijn gereden". Zeg ik nee..... " jij bent ook altijd zo controlerend, je moet echt prof. Hulp gaan zoeken. Je bent ziek"

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50