15 dingen die je man zonder mokken mag doen als je zwanger bent

15 dingen die je man zonder mokken mag doen als je zwanger bent

Laten we eerlijk zijn: de zwangerschapsperiode is een periode dat alles om jou draait. Dat is vervelend voor je geliefde, maar het is nog veel vervelender om met een buik als een meloen proberen te slapen, weeën te krijgen, een kind door een veel te klein gat naar buiten te moeten persen en nog wekenlang niet fatsoenlijk te kunnen zitten.

Dus kortom: mannen, jullie mogen eigenlijk gewoon negen maanden lang zo min mogelijk zeuren en ons leven íets draaglijker maken. Weet je niet hoe? Wij geven je wel wat tips hoor.

 1. Middenin de nacht naar de McDrive rijden omdat je zwangerschapscravings hebt.
 2. Klussen in de kinderkamer, maar ‘m dan wel inrichten hoe jij het wil uiteraard. En sowieso alles doen waarbij ladders om de hoek komen kijken.
 3. De boodschappen dragen. Jij draagt tenslotte al een heel kind.
 4. Op de bank slapen als jij snurkt. Jij hebt namelijk een extra goede nachtrust nodig en kunt niet zo makkelijk opstaan om naar de woonkamer te lopen.
 5. Koken. Bij al die geuren word jij namelijk hartstikke misselijk.
 6. Jouw veters strikken. Want je kan er gewoon niet meer bij.
 7. Je bovenbenen scheren onder de douche. En als-ie er echt plezier in heeft mag-ie meteen je vajizzle meenemen. Zit je er toch nog een béétje charmant bij op die baarkruk.
 8. Een massage geven. Want je hebt gewoon een Heel Zwaar Leven. “En je kan zo goed masseren!” (helpt.)
 9. Jou lekker laten uitslapen terwijl hij een ontbijtje maakt.
 10. Meegaan naar alle echo’s. Omdat jullie dat gewoon samen moeten beleven, gezellig is en het fijn is als jullie elkaar hebben mocht er iets niet goed zijn.
 11. De huisdieren eten geven. Jij geeft tenslotte jullie ongeboren baby al eten toch? En de kattenbak mag je sowieso niet verschonen. 
 12. Jullie andere dochter of zoon aankleden. Jij hebt namelijk al een halfuur nodig om überhaupt uit bed te klimmen. En je bent M-O-E.
 13. Geen discussies met je aangaan. Want je hebt last van hormonen en deze maanden ben je gewoon heel onredelijk. Dus als hij zichzelf een plezier wil doen…
 14. Het lekkerste kussen in jullie bed aan jou geven.
 15. Heel vaak zeggen dat je er prachtig uitziet – of hij dat nu vindt of niet – omdat je zelf vindt dat je een dikke zeekoe bent met acné.

 

Tags: Zwanger, Man, Taken

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


 • Waterbloempie

  Nou bijna alles hier doe ik gwn zelf hoor, ook wnr ik zwanger ben, tassen dragen etc doet hij wel maar scheren en onze kleintjes verzorgen dus ook koken etc doe ik zelf

 • hjdv

  Bovenbenen en 'vagina' scheren doe ik geeneens. En eten koken(en heel veel andere dingen) zal ik toch echt zelf moeten doen, manlief is meestal tot half zeven aan het werk, als hij dan nog eten moet gaan koken en de kids moeten ook nog op tijd naar bed? Leuk verzonnen, naar ik denk dat heel veel punten voor veel vrouwen niet op gaan.

 • Soccer-Mom

  Waarom zijn jullie nog steeds zo bang om een vagina gewoon vagina te noemen. Jeetje, alsjeblieft zeg. En de vagina scheer je niet. Je scheert je schaamstreek en dat deed ik de gehele zwangerschap gewoon zelf, net als mijn bovenbenen.

 • Assera

  Bovenbenen scheren? Mijn eerste reactie: gebeurt dat? Haha ik zal wel Weens liever lui dan moe zijn op dat gebied

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50