14 tekenen dat je stijf staat van de zwangerschapshormonen

14 tekenen dat je stijf staat van de zwangerschapshormonen

Je zwangerschap is volgens velen mamabladen een geweldige periode. Tuurlijk, het is en blijft ook superbijzonder dat er een kleine hummel in je buik groeit! Maar kanonnen, die hormónen. 14 tekenen dat het euh… wel duidelijk is dat de zwangerschapshormonen door je lijf gieren.

1. Waar je normaal Aardige Aafke bent, kun je nu om niks uit je slof schieten. ‘De stroopwafels op? Jezus hé, er is hier ook nooit wat fatsoenlijks in huis om te kanen!!’

2. Je dacht hiervoor dat je wist hoe het was om misselijk te zijn (lees: vaak genoeg een kater gehad), maar je hebt overgeven naar the next level gebracht. Help…!

3. Waar je eerst binnen een kwartier klaar was met je make-up ’s ochtends, sta je nu een halfuur lang pukkels uit te knijpen en weg te boetseren met een laag foundation.

4. Om over de pigmentvlekken nog maar niet te spreken. Hallo pigmentsnor! 

5. Je moet al huilen bij de openingsscène van Titanic/Bambi/Frozen.

6. Elk grapje over je dikke buik wordt door jou ontvangen met een grom en boze blik waar zelfs president Poetin bang van zou worden.

7. Normaal krijg je de bijnaam Ranzige Ronja, maar nu weet je vriend niet wat-ie ziet: je bent obsessief aan het schoonmaken alsof je in een ziekenhuis woont.

8. Poepen? Dat heb je al een paar maanden niet meer gedaan. Hopen dat niet alles eruitkomt tijdens de bevalling.

9. Vocht, vocht, vocht: je hebt het gevoel dat heel subtropisch zwembad Tropicana onder je huid zit.

10. Ooit was jij een health chick van wie de Instagram-feed vol quinoa en groene smoothies stond. Maar nu eet je een pak gesuikerde donuts per dag en ontbijt je met een smoothie van cola en sinas.

11. Jouw ‘schoonheidsslaapje’ begint gemiddeld om 8 uur ’s avonds al. Je wist niet dat je al zó moe kunt zijn zonder dat de baby er überhaupt nog is om je wakker te houden ’s nachts.

12. Terwijl je drie minuten geleden nog zei tegen je man dat je hem zo geweldig-mooi-knap-lief-fantastisch vindt, sta je nu tegen hem te tieren omdat-ie de kinderkamer nog niet af heeft.

13. Je kunt maar niet kiezen tussen die merken kinderwagens, die commode in het wit of in het zwart en of je wasbare luiers of wegwerpluiers moet nemen. Zucht… misschien had je gewoon maar helemaal niet zwanger moeten worden. ‘Weeeeeh, ik vind het niet meer leu-heuk!’

14 Als je niet meer in je broek maatje 36 past vanwege je buik sta je stiekem in een hoekje te huilen van ellende.

Waardoor merkte jij dat de zwangerschapshormonen door je lijf gierden?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50