100.000 boeken per jaar uitdelen: twee vaders zijn op een missie!

100.000 boeken per jaar uitdelen: twee vaders zijn op een missie!

Het is algemeen bekend dat lezen goed is voor je kleine. Het helpt fantasieën te prikkelen, het is goed voor de ontwikkeling van je uk en het is natuurlijk ook ontzettend leuk voor jou! Twee vaders uit Philadelphia zijn daarom op een missie om zoveel mogelijk boeken uit te delen en het verhaal erachter is zo aandoenlijk! 

Jeugdboekenmaand

Van 1 t/m 31 maart 2023 is het de jeugdboekenmaand. Het thema dit jaar is 'geluk'. Wat maakt jou gelukkig? Denk aan hobby's, vrienden, familie en andere zaken. Met boeken zoals 'Geluk voor kinderen - Vriendschap' en 'Een dag met vrienden' kunnen kleine kinderen al op jonge leeftijd leren over geluk. Zoek jij nog inspiratie voor leuke boeken? Deze lijst wordt aangeraden door Jeugdboekenmaand!

Fathers read 365 

Twee vaders uit Philadelphia, Amerika, gaan nog een stapje verder. Met hun non-profit organisatie 'Fathers read 365' gaan Brent Johnstone en Akeiff Staples scholen rond en delen zij niet alleen boeken uit, maar laten ze ook zien aan kinderen hoe leuk lezen eigenlijk is!  

Met de hulp van verschillende supporters, zoals de William Penn Foundation en Vanguard Charities, is de non-profitorganisatie tot bloei gekomen om boeken te verspreiden en deze voor te lezen aan peuters en kleuters. 

"In staat zijn om hun verhalen te verbinden met hun eigen leven, zelfs als ze 3, 4, 5 en 6 jaar oud zijn, is belangrijk", vertelt directeur Crystal Edwards, directeur van de William D. Kelley School in Noord-Philadelphia.  

Wat een prachtig initiatief! 

Wat is jouw favoriete boek om te lezen met je kleine? 

Lees ook

Vaak voorlezen zorgt voor grote woordenschat als kind naar kleuterschool gaat
Zo maak je van je kind een boekenwurm
 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50