10 dingen die ouders van kinderen van hetzelfde geslacht niet willen horen

10 dingen die ouders van kinderen van hetzelfde geslacht niet willen horen

Op één of andere manier lijkt het zo te zijn dat ouders in de Westerse cultuur vaker een voorkeur hebben voor zowel een zoon als een dochter. Natuurlijk geldt dit niet voor iedereen, maar mocht het wel zo zijn: je hebt het in ieder geval niet voor het uitkiezen. Dus het komt regelmatig voor dat ouders twee (of meer) zoons krijgen, of dat ze uitsluitend dochters baren.

Helemaal niks mis mee! En toch stuiten die gezinnen vaak op hele rare opmerkingen van anderen. Lezeres Eva (32), moeder van drie geweldige zoons, was het zat. Ze besloot ons een mailtje te sturen met de opmerkingen die ze echt niet meer kan hóren. Dus let goed op, en houd onderstaande opmerkingen voortaan maar voor je, als je een moeder met kinderen van hetzelfde geslacht treft.

- “Oh, had je niet liever een jongen én een meisje gehad?”

- “Nu gaan jullie zeker wel voor een derde/vierde/achtste, he?”

- “Goh, wat jammer dat je nu nooit op de meisjesafdeling kan shoppen!”

- “Twee dochters? Die kunnen toch alleen maar ruzie met elkaar maken?”

- “Heb je drie zoons? Haha nou, sterkte dan maar!!”

- “Wat leuk dat je weer zwanger bent! Nu hoop je zeker wel op een … he?”

- “Haha, dat worden wel heel veel tripjes naar de manege/balletles/knutselclub voor jullie!”

- “Een huis vol mannen, vind je het niet vervelend dat je dan het enige meisje bent?”

- “Ah, gelukkig heb je al blauwe babykleertjes, dan heb je niets meer nodig voor de tweede!”

- “Nog een meisje? Oh… tja… da’s ook leuk…”

Elke moeder is dolblij met haar kinderen, ongeacht het geslacht. Het zou dus leuk zijn als de buitenwereld dit ook begrijpt. Niet iedereen wenst een jongen en een meisje en niet iedereen zit bovendien te wachten op semi-geruststellende reacties. Het geslacht van een kind zegt namelijk helemaal niets over het karakter en dat zit sowieso wel goed!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (9) Stuur een bedankje


 • eleonoortje

  Grappig, ik herken het helemaal niet. We hebben nu twee dochters, en ik ben zwanger van de derde. Daarvan weten we nog niet of het een jongen of een meisje is, maar nog níemand heeft er zelfs maar naar gevraagd (wel of ik een voorgevoel heb, wat ik niet heb). Ook geen opmerkingen gehad ofzo. Maar misschien straal ik iets uit, haha! Want ook zonder corona en bijbehorende maatregelen heeft bijvoorbeeld niemand ooit ongevraagd mijn zwangere buik aangeraakt, terwijl ik dat toch van veel mensen wel hoor.

 • Verrassingspakketje

  Ja bij mij wel hoor met die buik! Ben blij dat dat nu niet gebeurt 😂

 • Mammo

  Ik herken het ook wel. Ik wilde juist graag twee kinderen van hetzelfde geslacht en ik ben dus heel blij met twee zoons. Maar blijkbaar denken er velen dat iedere moeder diep van binnen een dochter wil. Nou, ik kan je vertellen: ik niet! Ik wilde kinderen en ik heb de leukste van de wereld gekregen (vind ik dan, hè? ;)). Mijn twee heerlijke jongens.

 • Latercera

  Ik herken het. Ik heb drie dochters en krijg vaak van dit soort opmerkingen. Inmiddels weet ik zelf dat drie dochters ontzettend leuk is, dus laat het altijd maar overwaaien. Toen ik zwanger was van de derde dochter kreeg ik de vraag “wat is het”. Toen ik zei “een dochter” was het even stil. Gevolgd door “als het maar gezond is”! Erg hè! Nog steeds zeggen mensen die me goed kennen “arme .... (naam van mijn man)” omdat ze medelijden hebben met zijn leven in het vrouwenhuishouden. Dat vind ik dan zo dom en seksistisch, wat is er mis met een vrouwenhuishouden?! Voor de goede vrede ga ik er dan maar niet op in.

 • Kez

  Niet mee eens. Ik heb drie zoons en voel het gemis van een dochter. Erover praten helpt, dus mensen die zulke vragen stellen krijgen een eerlijk antwoord: ja, ik heb gehoopt op een meisje. Ja, ik zie overal leuke jurkjes etc. Liever zulke vragen dan mensen van wie je de gevoelens over dit onderwerp niet mag voelen en uiten.

 • Casey34

  Kennis van ons kreeg na 3 jongens dan eindelijk haar dochter ze was helemaal in de wolken. Nu is ze 6 en wil ze niks weten van jurkjes staartjes knipjes en al helemaal geen nagellak en ze zit op voetbal. Dus ja....

 • Kez

  Het is een hardnekkig misverstand dat het gaat om de jurkjes en " meisjesdingen". Ik verlang naar een dochter, met welk karakter dan ook. Niet naar een pop.

 • Preggi

  Ik ben nu zwanger van de derde en heb 2 zoontjes.. Dit is voor mij heel herkenbaar.. Hoe erg ik het ook vind dat ik dit voel.. Het heeft ook niets te maken met het kindje in m'n buik.. Maar heb wel angst dat mocht het wel een jongetje worden weer ik dit in de toekomst ook ga krijgen.. Ik vind mezelf een meiden moeder en heb het altijd voor me gezien dat ik dat ook zou worden.. En nu dus hoogstwaarschijnlijk niet.. Hoe ga jij hier mee om??

 • Kez

  Met de tijd wordt het beter. Ik accepteer dat ik nooit een dochter zal krijgen, maar ik accepteer ook dat ik dat als een gemis voel. Verder geniet ik volop van mijn zoons, waarvan ik er niet 1 zou willen ruilen voor een meisje. Mijn liefde voor hen staat volledig los van het gemis van een dochter.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

3 leden zijn nu online
Aanmelden