13 weken geleden zat ik op een roze wolk.
Hoe langer ik zwanger ben, hoe meer dompers we te horen krijgen.
Eerst 2 weken terug gezet, omdat de baby niet goed te meten was. Hebben we vorige week eindelijk een meting gehad die aardig overeen komt bij mijn berekening, is de 13 weken echo zorgelijk.

Om dit termijn te hebben kunnen krijgen, zijn we bij het umcg geweest. 3 mensen hebben gekeken. Ook uk nog eens even goed bekeken voor zover kon. Alles zag er goed uit. Beweegt goed, hartje klopte mooi, en een berekening kunnen doen d.m v. Het hoofdje. Baarmoeder lag wel wat naarachteren gekanteld.

Vandaag 13 weken echo gehad. Vol goede moed heen. En na 3 tellen was mijn blijheid omgeslagen naar verdriet.
Het 1e wat de echoscopiste zag, was dat het hoofdje groter was in verhouding dan het lichaam.
Het hartje klopte wel goed.
Hoofdje meten -> komt overeen met termijn.
Buikje meten -> 11 dagen korter dan hoofdje.
Bovenbeen meten -> 8 dagen korten dan hoofdje.
Ook zou ik te weinig vruchtwater hebben.
Wel mooi beweeglijk kindje met mooie hartslag

Ze ging mn vk bellen, en ik ben door verwezen weer naar UMCG. Kan er morgenochtend al terecht, want volgens mijn eigen vk zou ik deze zwangerschap waarschijnlijk niet voldragen..

Ik ben zo intens verdrietig!! Ik wil wel de hele dag huilen. Mijn vriend is er wat nuchter onder. We wachten morgen even af. Straks hebben ze het mis. Wat hun niet lukken, lukte het ziekenhuis wel.
En als het echt zo slecht was, hadden ze het vorige week wel gezegd.

Na 2 jaar in verwachting, met 1 vroege miskraam tussen door. En nu dit.
Bah bah bah

Reageer op deze foto

Maak een Babybytes account om zelf topics te openen in V&A


reacties (18)    Verversen


  • Enovy6

    Heb je een GUO echo gehad?

  • MomentOf

    Ja vanmorgen in het ziekenhuis.
    En omdat de metingen volgens hun ook niet goed overeen komen (hoofdje buikje bovenbeen) krijg is dinsdag de vlokkentest

  • Enovy6

    Was het heel zorgelijk, of zeiden ze dit kan ook nog bij trekken?

  • MomentOf

    Dat hebben ze me niet gezegd. Ze willen nu de vlokkentest afwachten. En vanuit daar verder kijken

  • Enovy6

    Heel stress vol ook voor jullie. Wij wachten helaas de uitslag van de punctie af. Dus weet hoeveel stress dit kan geven.

    Sterkte met alles😘

  • niobe

    sterkte dinsdag

  • A-nouk

    Heel veel succes straks! Laat je even weten hoe het was? 🍀

  • Tweede83

    Oh bah wat ontzettend onzeker word je hier van. Ik heb het met de oudste gehad met de 20 weken echo. Ik moest ook terug komen omdat alles niet goed gemeten kon worden. En uiteindelijk is gemist dat hij 10 pond was en gewoon erg groot.
    Het is niet gezegd dat het nu al verloren is. Zo word wel gesproken door je vk. En ze wil je natuurlijk voorbereiden maar niet alles klopt wat gemeten word. M'n nichtje zou klompvoetjes hebben en darmproblemen. Niks van waar uiteindelijk. Ik hoop.zo dat de echo in het umcg goed zal zijn. Fijn dat je morgen al terecht kan. Dikke knuffel

  • Jazz028

    Geef de hoop nog niet op. Ik snap dat dit absoluut niet was wat je wilde horen. Hou in je achterhoofd dat ze pas 9 dagen geleden zijn begonnen met de 13 weken echo. Dat de 13 weken echo ook nog in de onderzoeksfase zit. Hopelijk krijg je morgen meer duidelijkheid! Sterkte!

  • NVH

    Ik begrijp je zorgen, maar probeer nog niet meteen de slechtste conclusie te trekken. Hier ook op 11 weken doorgestuurd naar het Radboud vanwege allerlei zorgen op de termijnecho, maar daar is alles grondig gecontroleerd en bleek er niets aan de hand te zijn. Wij hebben inmiddels een kerngezonde dochter. Heel veel succes morgen. Laat je even weten hoe het afloopt?

  • tienus

    heel naar en lastig zeg!!
    Hopelijk zitten ze mis, was bij onze buren ook. Wij lopen bijna gelijk op, was eerst goed, toen een hazenlip (geheel open ook verhemelte), toen syndroom van down erbij na verder onderzoek in specialistisch ziekenhuis. Uiteindelijk na nog meer onderzoeken is er helemaal niks mis met het kindje en wordt ze morgen geboren....
    Hoop heel hard dat het voor jullie ook zo mag aflopen. Wil geen valse hoop geven, want het kan ook mis zijn, maar hierbij ook een verhaal om hoop uit te putten.
    Sterkte!!

  • Valley

    Nee wat super super naar!! Hopelijk hadden ze het inderdaad fout en krijg je morgen weer wat positievers te horen :( heel veel succes en dikke knuffel!!

  • Manon3

    Lijkt me heel lastig om te horen en mee te maken, maar de gynaecoloog kan het wel beter beoordelen dan de verloskundige. Hopelijk geeft morgen meer duidelijkheid en wat geruststelling.

  • Denelientjes

    Nou hopelijk heeft ze het hartstikke fout en wordt je morgen gerustgesteld

  • Vlindermoeder

    Misschien begrijp ik het helemaal verkeerd hoor, maar wat is er nu precies zorgwekkend? Dat er weinig vruchtwater is, KAN zorgwekkend zijn. Dat moet eerst gemeten worden. Volgens de berekening op je echo loopt het hoofdje van het kindje een weekje voor. Dat is toch niet erg? Onze dochter heeft juist een heel klein bolletje.

    Ik snap je zorgen, maar ik ben het eens met je vriend.

  • MomentOf

    Mn vk maakt zich zorgen omdat ons kindje zich al vanaf het begin moeilijk laat meten.
    Eerst lag dat aan mijn naar achter gekantelde baarmoeder. Nu ligt deze bijna goed.
    Nu maakt ze zich zorgen dat er 3 verschillende metingen zijn.
    We hebben de afgelopen weken nu 4 echo's gehad om het termijn te kunnen berekenen.
    De vk gaf vanmiddag aan dat het een groeiachterstand heeft. Vooral bij het rompje.
    En dat is zorgwekkend. Ik wil morgen ook afwachten. Maar het is zo ongelofelijk moeilijk

  • Vlindermoeder

    Ik ben geen vk of gyn, maar ik denk dat niemand van ons een echo heeft gehad waarbij hoofd, buik en dijbeen gelijk liepen aan het termijn van het kindje. Verder kan je kindje gewoon naar achteren liggen, waardoor het moeilijker te meten is. 1 mm maakt al een enorm verschil. Behalve het weinige vruchtwater (als dat al zo is, want dat moet dan gemeten worden) lees ik als leek niet echt iets raars hoor! Ja, wat raar is zijn de uitspraken van je vk. Behoorlijk heftige uitspraken! Ik zou een andere vk zoeken

  • Spencer

    Ik heb heel makkelijk praten, maar juist omdat je kindje zo moeilijk op te meten is, en omdat het eigenlijk nog hartstikke klein is ( zoals alle babies bij deze termijn), is het meten van die lichaamsdeeltjes toch ook maar een beetje natte vingerwerk? 1 mm fout meten geeft al bijna een week verschil! Die deskundigen moeten eigenlijk pas een conclusie trekken als ze zélf meer zekerheid hebben. Nu maken ze jou misschien wel helemaal onterecht hartstikke onzeker.
    Ik hoop voor je dat je heel snel duidelijkheid krijgt!

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50