Worden 20-wekenecho's nog duidelijker door de nieuwe MRI-scan?

Worden 20-wekenecho

Aanstaande ouders kunnen binnenkort hun ongeboren baby’s zien rekken, strekken, wiebelen, slikken en zelfs aan de navelstreng trekken dankzij een nieuwe MRI-scan.

Tot nu toe moesten we het als ouders in blijde verwachting doen met korrelige 20-wekenecho’s, waarop je alleen als je écht getraind was een hoofd van een voet kon onderscheiden. Of met een 3D-echo waarop ons nageslacht meer weg had van een kleipoppetje dan van een echte baby.

MRI-scan

Maar dankzij jarenlang onderzoek (en zo’n twaalf miljard euro) zijn Londense wetenschappers erin geslaagd een nieuwe manier van prenataal onderzoek te introduceren. Met de nieuwe MRI-scan is het mogelijk om glasheldere beelden van je ongeboren uk te zien.

Niet alleen leuk voor de ouders (want hóe geweldig is het om je kleintje al zo duidelijk te zien wiebelen in je buik?!), maar ook handig voor de medische wetenschap. Je ongeboren kind kan door deze nieuwe technologie nog beter gecheckt worden, waardoor een 20-wekenecho nog duidelijker wordt.

Filmpje

In dit korte filmpje, gemaakt door het iFIND-project, is te zien wat een baby met twintig weken zwangerschap uitspookt in de baarmoeder. Je kunt het kindje hoe het kindje met de navelstreng speelt, zich uitrekt en zijn hoofdje draait.

ZO ontzettend bijzonder!!!

Voorlopig staat het apparaat alleen in Londen, maar wie weet waait ‘ie binnenkort ook over naar Nederland en kunnen wij ook genieten van dit soort schitterende 20-wekenecho’s!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Betty (31) is voormalig hoofdredacteur van BabyBytes. 

Ze woont in Amsterdam, is getrouwd en moeder van een zoon (september 2014) en een dochter (mei 2016). 

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50