Waarom deze moeder bij haar dochtertje in bed kroop

Waarom deze moeder bij haar dochtertje in bed kroop

Enige tijd geleden ging onderstaande foto viraal, van een moeder die bij haar dochtertje in bed was gekropen. Later gaf ze uitleg over waarom ze dit had gedaan. Er bleek namelijk een weldoordachte reden achter te zitten waarom deze moeder haar dochter niet slechts een aai over haar bol had gegeven, maar echt bij haar was gebleven tot ze weer sliep. En die reden bleek nogal hartverscheurend.

Zoals moeder Dayna zelf op haar Facebook-pagina zegt: “Ik heb altijd gevoeld dat het belangrijk was mijn dochter altijd te troosten als ze verdrietig was. Dat gevoel werd versterkt toen ik vanuit de kerk iemand sprak die me een bijzonder verhaal vertelde. Dit verhaal greep me zo aan - waarschijnlijk mede door de hysterische hormonen in mijn pasgeboren moederlichaam - dat het enorm veel indruk op me heeft gemaakt.”Stilte in een weeshuis
Dayna vervolgt haar verhaal: “Deze persoon vertelde me over een weeshuis in Oeganda en over hoe oorverdovend stil het was in een kamer waar wel honderd ledikantjes met baby’s stonden. Met zoveel gevulde bedjes, zou je niet verwachten dat het er überhaupt ooit stil zou kunnen zijn. De begeleidster van het weeshuis legde uit hoe het kwam dat het er toch zo stil was. ‘Gedurende de eerste week dat baby’s hier zijn, huilen ze wel. Maar ze stoppen er vanzelf mee als ze merken dat er niemand komt om ze te troosten’, was haar eerlijke, maar hartverscheurende antwoord.”

Belofte
Dit verhaal greep Dayla, net als iedere andere moeder waarschijnlijk, zo ontzettend aan dat ze op dat moment een belofte naar haar dochter uitsprak. “Ik zal er altijd voor je zijn om je te troosten en bij ons zal er altijd ruimte zijn om je te mogen voelen zoals je je voelt. Ook zullen we je leren dat wij óók weleens verdrietig of gefrustreerd zijn. Dat hoort er nu eenmaal bij. We zijn er wel altijd om je weer op te vrolijken en te knuffelen. Of je nu huilt omdat je bent gevallen, of later zult huilen omdat je voor het eerst een gebroken hart ervaart. Hoe het ook zij: wij komen in ieder geval altijd als je ons nodig hebt.”

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like Babybytes op Facebook en volg ons op Twitter.

Reageer op dit artikel

reacties (6) Stuur een bedankje


 • Michelle8580

  Geweldige moeder👍. Fantastische aanpak. Mijn kids kruipen nog steeds bij mij in bed. Geeft ze ook een veilig gevoel.

 • Trotse-Ouders-Van-4-Wonders

  Zo pakken wij het hier inderdaad ook aan!

 • ladygodzilla

  en daarom ligt mijn zoontje naast ons... tot hij er aan toe is om naar zijn eigen kamertje te gaan...

 • sannybannie

  Hier ook hoor .. voor je t weet zijn ze groot

 • Shrimp

  Aaah je zou direct afreizen om alles te komen troosten

 • s1988

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50