Vrouw bevalt van embryo die amper jaar jonger is dan zijzelf

Vrouw bevalt van embryo die amper jaar jonger is dan zijzelf

De Amerikaanse Tina Gibson (26) en haar man Benjamin (33) konden zelf geen kinderen krijgen. Daardoor besloten ze voor embryo-adoptie te gaan. Begin dit jaar werden er drie embryo's bij haar teruggeplaatst. Het bijzondere aan dit verhaal? Dat de embryo's 25 jaar geleden verwekt zijn!

Slechts één embryo nestelde zich in Tina's baarmoeder en het meisje werd eind november geboren. Emma Wren, zoals Tina's dochter heet, werd dus in 1992 al verwekt. "Ze had mijn beste vriendin kunnen zijn!" grapt Tina. 

Lees ook:
Dit zijn jullie ervaringen met IVF

Omdat Benjamin onvruchtbaar bleek te zijn, besloten hij en Tina op zoek te gaan naar manieren om hun kinderwens te vervullen. Eigenlijk wilden ze kiezen voor adoptie, toen ze hoorden van de mogelijkheid tot embryo-adoptie. Embryo's die overblijven als ouders na een aantal succesvolle IVF-behandelingen een compleet gezin hebben, worden wel eens gedoneerd. In dit geval gebeurde dat dus 25 jaar geleden, waarna de embryo's van het onbekende stel ingevroren zijn. 

Broers/zussen

Het is voor het eerst dat een embryo die zo lang geleden werd verwekt, geboren is. Van dezelfde ouders zijn er nog twee embryo's over. Tina en Benjamin weten nog niet of ze deze ter zijner tijd ook terug willen laten plaatsen. De bevalling van Emma Wren duurde 28 uur en was erg zwaar. Ze willen hier eerst goed van herstellen, voordat ze over een gezinsuitbreiding na willen denken. 

Bron: CNN

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

8 leden zijn nu online
Aanmelden