Vriendin brengt blije nieuws voordat vader dit kan doen

Vriendin brengt blije nieuws voordat vader dit kan doen

De geboorte van je zoon of dochter bekendmaken aan familie en vrienden is één van de mooiste momenten van je leven. Vlak na de daadwerkelijke geboorte van dat ukkie, natuurlijk. Helaas gunde een vriendin van dit nieuwe gezin de vader dit moment niet en bracht ze het goede nieuws zelf al.

Stel je voor dat je aan het bevallen bent. Enkele belangrijke familieleden en vrienden zitten met knikkende knieën in de wachtkamer en je vriendin - een kinderarts - zit erbij. Via whatsapp houdt zij contact met het personeel op de kraamafdeling. Op het moment dat je dochter wordt geboren - het moment waarop je er überhaupt achter komt dat je een dochtertje bij je droeg - krijgt die vriendin een appje van een verpleegkundige. Ze houdt het nieuws niet voor zich, maar deelt het meteen met de rest van de wachtkamer. Nog voordat de nieuwbakken vader dus zelf de kans heeft gekregen dit geweldige nieuws te delen.

Lopen op wolken

Het overkwam Reddit-vader NewDad_Throwaway. Hij opende een post waarin hij andere Reddit-gebruikers vroeg wat zij van de situatie vonden. Hij had het gevoel dat hem dat belangrijke, speciale moment was afgenomen, waar hij die negen maanden lang naar uit had gekeken. “Iedere vader kent dat gevoel waarschijnlijk. Dat intense gevoel van overwinning op het moment dat je vanaf de kraamkamer naar de wachtkamer wandelt. Dichterbij lopen op wolken kom je niet!”

Hij was op z’n zachtst gezegd dan ook enorm teleurgesteld toen hij merkte dat de voltallige wachtkamer gemaakt-verrast op zijn nieuws reageerde. Hij had het gevoel dat hem één van de belangrijkste momenten in zijn leven was ontnomen door een veel te enthousiaste vriendin die haar gepaste afstand had moeten bewaren.

Hoe hebben jullie (partners) dat moment ervaren?

Betty (31) is voormalig hoofdredacteur van BabyBytes. 

Ze woont in Amsterdam, is getrouwd en moeder van een zoon (september 2014) en een dochter (mei 2016). 

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


  • Wensvoor3e

    Oooo verschrikkelijk..totaal iets amders dit. Maar met mijn eerste wat uitliep op een keizersnede kwam ik terug uit de ok in een volle verloskamer waar ik voor het 1st kennis maakte met mijn dochter...iederen stond erbij...toen het eindelijk wat rustiger was en ik de foto's terug keek op de camera zag ik dat iedereen haar al had vast gehad behalve ik want ik lag in de ok!! Ik kan hier na 9 jaar nog woest opnworden. Toen mijn zoontje ook met een spoedkeizersnede geboren moest worden heb ik letterlijk gegild dat kind komt eerst bij mij niemand mag hem zien eerst ik! En zo is dat geregeld.....

  • ladygodzilla

    plus... eh beroepsgeheim??? die verpleegkundige is haar boekje flink te buiten gegaan!

  • ladygodzilla

    ik zou woest zijn!!!! omdat ik bang was dat het mij ook zou gebeuren, heb ik mijn facebook uit gezet... niemand kon wat op mijn wall plaatsen, alleen ik. Zodat ik zeker wist dat ik de gene zou zijn die het nieuws zou delen, of mijn man.